Čanak podneo ostavku zbog odnosa vlasti prema Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 02. 08. 2012. | Komentara: 0

Čanak podneo ostavku zbog odnosa vlasti prema Vojvodini

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak podneo je ostavku na mesto predsednika Nacionalnog saveta za decentralizaciju u znak protesta, kako je rekao novinarima, zbog uništavanja poslednjih tragova autonomije Vojvodine i obesmišljavanja ideje decentralizacije od strane državnih organa.

Canak

- Pokušaj upodobljavanja vlasti između lokalnog i državnog nivoa predstavlja nastojanje da se uspostavi partijska vertikala i volja građana podredi partijskim centralama - rekao je Čanak, koji je pisanu ostavku poslao premijeru Ivici Dačiću.

Čanak je novinarima u parlamentu rekao da Liga protestvuje i zbog zloupotrebe državnih institucija u borbi protiv političkih neistomišljenika i kao primer naveo krivičnu prijavu protiv potpredsednika LSV Aleksandra Martona, kojeg policija "progoni po Zrenjaninu".

Lider LSV je precizirao da policija deluje na osnovu krivične prijave podnete pre desetak dana za navodnu zloupotrebu službenog položaja, na šta je pažnju policiji skrenula SNS.

- A danas se navršava tri godine od kako je na ulici Aleksandru Martonu prećeno smrću dok je šetao Zrenjaninom sa svojim maloletnim detetom. Do dana današnjeg nije otkriveno ko je to bio, niti je policija pokazala bilo kakav entuzijazam da pronađe počinioce tog uvredljivog, u krajnjoj liniji i opasnog dela - naglasio je Čanak.

- Jasno je da se devedesete ubrzano vraćaju o čemu govori i saopštenje SNS u kojem se ističe da su Nenad Čanak i njegovi saučesnici, koji su završili partijsku reformu pravosuđa, odgovorni za sve loše u Srbiji. Oni previđaju činjenicu da niti ja, niti bilo ko iz LSV nije bio član vlade, za razliku od sadašnjeg premijera i mnogih ministara - dodao je on.

Predsednik LSV je rekao da je zanimljivo kako se navodi da su za sve odgovorni Čanak i njegovi saučesnici, a pojam "saučesnici" se, kaže, koristi kada je neko odgovoran za činjenje krivičnog dela.

- Nazivajući me nekim ko ima saučesnike jasno govore da možemo očekivati da se nađemo pod punim dejstvom represivnih organa Republike Srbije - rekao je Čanak.

On je dodao da LSV to neće trpeti i da će učiniti sve da se Srbija zaustavi u krugu ponora, za šta će tražiti pomoć svih relevantnih u međunarodnoj zajednici.

(BILSV, 02.08.2012)




Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook