Čanak položio vence u Sjeverinu i Prijepolju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 29. 03. 2017. | Komentara: 0

Čanak položio vence u Sjeverinu i Prijepolju

SJEVERIN/PRIJEPOLJE - Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine na čelu sa kandidatom za predsednika Republike Srbije Nenadom Čankom položila je danas u Prijepolju venac na spomenik otetima i ubijenima sa stanice Štrpci 1993. godine.

LSV

Na vencu piše „Da se ne zaboravi, da se ne ponovi“.

Nešto ranije danas, Nenad Čanak, Duško Radaković i Maja Sedlarević, kao i pomoćnik predsednika Opštine Priboj Jasmin Hodžić, položili su venac na spomenik otetima u Sjeverinu.

- Svaka generacija posle svakog rata kaže da se ovo ne sme zaboraviti da se ne bi ponovilo. Pred ovim spomenikom, to ponavljamo – rekao je Čanak.

On je ukazao da je jedini pravi spomenik ono što ostaje u ljudima.

- I to u ljudima koji to ne zaborave i koji će upozoriti generacije koje dolaze na zlo koje donosi sa sobom ludilo među ljudima, nacionalna isključivost i ekstremisti. Sasvim je sigurno da je borba protiv ovakvih neljudskih postupaka dužnost svakoga čoveka bez obzira na njegovu naciju ili veru – poručio je Čanak.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook