Čanak položio vence u Sjeverinu i Prijepolju

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Saopštenja | Sreda, 29. 03. 2017. | Komentara: 0

Čanak položio vence u Sjeverinu i Prijepolju

SJEVERIN/PRIJEPOLJE - Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine na čelu sa kandidatom za predsednika Republike Srbije Nenadom Čankom položila je danas u Prijepolju venac na spomenik otetima i ubijenima sa stanice Štrpci 1993. godine.

LSV

Na vencu piše „Da se ne zaboravi, da se ne ponovi“.

Nešto ranije danas, Nenad Čanak, Duško Radaković i Maja Sedlarević, kao i pomoćnik predsednika Opštine Priboj Jasmin Hodžić, položili su venac na spomenik otetima u Sjeverinu.

- Svaka generacija posle svakog rata kaže da se ovo ne sme zaboraviti da se ne bi ponovilo. Pred ovim spomenikom, to ponavljamo – rekao je Čanak.

On je ukazao da je jedini pravi spomenik ono što ostaje u ljudima.

- I to u ljudima koji to ne zaborave i koji će upozoriti generacije koje dolaze na zlo koje donosi sa sobom ludilo među ljudima, nacionalna isključivost i ekstremisti. Sasvim je sigurno da je borba protiv ovakvih neljudskih postupaka dužnost svakoga čoveka bez obzira na njegovu naciju ili veru – poručio je Čanak.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Utorak, 09. 05. 2017. | Komentara: 0

Srbija je prevarena, pokrenuti reviziju Energetskog sporazuma

Pored toga što „pažljivo prate“ gradnju gasovoda „Turski tok“, ministar energetike Aleksandar Antić i Vlada Republike Srbije treba da javnosti saopšte kada će pokrenuti postupak revizije Energetskog sporazuma i šta će preduzeti da konačno zaštite interese naše države.
Izjave | Ponedeljak, 08. 05. 2017. | Komentara: 0
Saopštenja | Nedelja, 07. 05. 2017. | Komentara: 0

Država da osigura imovinu građana

Poslednji primer krađe i uništavanja nadgrobnih spomenika na seoskom groblju u Elemiru samo su još jedan u nizu primera nesigurnosti privatne imovine građana i sve lošijeg stanja bezbednosti u naseljenim mestima na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook