Čanak pozvao ambasadore da zaustave politički progon u Srbiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 01. 08. 2012. | Komentara: 1

Čanak pozvao ambasadore da zaustave politički progon u Srbiji

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozvao je danas ambasadore više zemalja da pomognu da se jednom zauvek zaustavi progon političkih protivnika u Srbiji zloupotrebom državnih organa.

Canak

„Verujem da ste iz medija saznali o pritiscima koje ovih dana sprovodi koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke, naročito u gradovima u AP Vojvodini.

Posebno bih u tom kontekstu izdvojio Zrenjanin, gde je u pritisak na našeg potpredsednika stranke i poslanika u Skupštini AP Vojvodine Aleksandra Martona, a samim tim i na Ligu socijaldemokrata Vojvodine i naše birače, uključena i policija.

Uprkos promeni u retorici, sasvim je jasno da su metode koje koriste sada vladajuće stranke na čelu sa SNS poznate iz devedesetih godina.

Dešavanja poput ovih u Zrenjaninu i Novom Sadu, govore da se vraćamo u period progona političkih protivnika zloupotrebom državnih institucija.

Pozivam Vas da svojim autoritetom doprinesete da se ta praksa jednom zauvek prekine", navodi se u pismu Nenada Čanka.

Pismo je upućeno na 45 adresa ambasada među kojima su i ambasade zemalja suseda ali i: Savezne Republike Nemačke, Republike Austrije, Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske, Republike Francuske, Ruske Federacije, Sjedinjenih Američkih Država, Švajcarske Konfederacije, Japana, Narodne Republike Kine i Kraljevine Norveške.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook