Čanak sa gostima iz Nemačke

 
 
Izbori u LSV
Događaji | Sreda, 05. 10. 2011. | Komentara: 0

Čanak sa gostima iz Nemačke

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak održao je danas, u prostorijama LSV u Novom Sadu, predavanje učesnicima studijskog putovanja pod nazivom "Srbija - zemlja u tranziciji". Čanak je gostima iz Nemačke, među kojima je bilo profesora, studenata, novinara i drugih, u zanimljivom izlaganju približio političku situaciju u Vojvodini, Srbiji pa i u čitavom regionu.

Nenad Čanak sa gostima iz Nemačke

Predsednik je govorio i o uzrocima i posledicama rata u bivšoj Jugoslaviji kao i nerešenim socijalnim i političkim problemima koje Srbija vuče još iz tog vremena. Govoreći o Ligi socijaldemokrata Vojvodine, Čanak je gostima ispričao kako je Liga osnovana, a što je ih je još više zanimalo, kako je ostala aktivna do danas. U svom izlaganju predsednik LSV je učesnicima ovog studijskog putovanja posebno naglasio Liginu antifašističku i antiratnu borbu, zalaganje za vraćanje autonomije Vojvodine i za decentralizaciju Republike Srbije.

(BILSV, 05.10.2011.)
Saopštenja | Nedelja, 26. 05. 2019. | Komentara: 0

Izručiti Radetu i Jojića

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od državnih organa da ispoštuju zahtev Međunarodnog rezidualnog mehanizma i izruče Vjericu Radetu i Petra Jojića, kako bi im se sudilo zbog nepoštovanja suda.
Saopštenja | Subota, 25. 05. 2019. | Komentara: 0

Vojvodina mora da se brani od centralizma

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je sinoć da je sudbina Vojvodine takva da sve što se događalo u proteklih 100 godina vodi ka tome da je ona bila eksploatisana. 
Saopštenja | Subota, 25. 05. 2019. | Komentara: 0

Rešenje problema sela je u decentralizaciji

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da su najave o definisanju nove pozicije sela u Ustavu Republike Srbije, koje je izneo ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić, krajnje neozbiljne i da neće doneti nikakav razultat. Ministar Krkobabić već mesecima govori o procvatu sela u našoj zemlji, o novim projektima, komisijama i radnim telima koje imaju zadatak da spreče nestajanje seoskih sredina.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook