Čanak: Da Srbija ima jaču kičmu, uskratila bi gostoprimstvo Konuzinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 21. 09. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Da Srbija ima jaču kičmu, uskratila bi gostoprimstvo Konuzinu

NOVI SAD - Da Srbija ima jaču diplomatsku kičmu, ruskom ambasadoru bi moralo biti uskraćeno gostoprimstvo, jer je to taj rang diplomatskog skandala - izjavio je u intervjuu za NIN predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, čiji jedan deo prenosi Blic.

Nenad Čanak

Kako se u tekstu navodi, ruski ambasador je neprimereno vikao i skup koji je otvorio predsednik Tadić uvredio pitanjem: "Ima li ovde Srba?" i konstatacijom da se samo "Rusija bori za srpske interese na Kosovu". Čanak ocenjuje da Rusija pokušava da igra međunarodnu ulogu tako što će skupljati raskrajke pravoslavno totalitarnog otpada gde god na to naiđe i od toga praviti neke marionete. Na pitanje kada je Rusija odbranila neki od interesa Srbije, Čanak je odgovorio:

- Pamtimo obećanja Rusije iz 1999. o raketama usmerenim ka Americi i članicama NATO i - ništa? Sećate li se tajnog oružja „elipton"? Žirinovski je trebalo da ga donese Karadžiću kako bi ubijali neprijatelje po Bosni i gde god se koji srpski neprijatelj pojavi. Uradio sam istraživanje u potrazi za „eliptonom", najzad sam ga pronašao. „Elipton" je u Moskvi najjeftinija votka. Košta nekoliko puta manje od prve sledeće i ima veliki procenat metil-alkohola, tako da stepen ludila i halucinacija koje izaziva verovatno može da vodi ka tome da se nekom učini da je pobedio ili šta takvo. Priče o kozacima, Tarasu Buljbi... ne bih više da slušam te gluposti - kaže Nenad Čanak.

(BILSV, 21.09.2011.)



Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook