Čanak: Demaskirana uloga ruskih tajnih službi u regionu

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Ponedeljak, 13. 05. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Demaskirana uloga ruskih tajnih službi u regionu

PODGORICA - Prekid odnosa između Srbije i Crne Gore bio bi čist politički avanturizam, rekao je u intervjuu za Pobjedu lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, koji je preneo CdM portal. On je istakao da je Beogradu sada potreban svaki prijatelj kojeg može da ima.

LSV

- Lično ne verujem da će doći do prekida odnosa između Srbije i Crne Gore, zaista to bi bio vrhunski politički avanturizam. Mislim da je vrlo dobro što se najzad prestalo gledati kroz prste za tako teška krivična dela kao što je pokušaj državnog udara. Sa druge strane, važno je da je demaskirana uloga ruskih tajnih službi. Treba biti svestan da je vekovno prijateljstvo slovenskih naroda na jugu Balkana, naročito Crnogoraca, države Crne Gore, države Srbije i Srba prema Rusiji jedna istorijski kontinuirana stvar, ali to i dalje ne znači da postoji spremnost za podržavanje potpuno nelegitimnih i nelegalnih mešanja u unutrašnje stvari suverenih država kao što je Crna Gora - kazao je Čanak.

On se nada da će i ostale zemlje, ne samo južnog Balkana, reagovati na isti način protiv svakog spoljnog mešanja u unutrašnje stvari neke države.

- Mislim da je to važan i hrabar potez rukovodstva Crne Gore i mislim da je on izuzetno značajan. Ne mislim da će se odnosi između Srbije i Crne Gore posle ove presude nešto preterano kvariti, jer ovoga trenutka Srbiji treba svaki saveznik kojeg može da ima, a Crna Gora sigurno jeste - navodi Čanak.

On ne bi rekao da Andrija Mandić ima podršku vlasti Srbije.

- Činjenica je da postoji jedan trend u Srbiji trenutno da se pripadnici srpske nacionalne zajednice, da li dolaze iz BiH ili Crne Gore ili bilo koje druge države, primaju sa konceptom koji je vrlo sličan konceptu koji Mađarska sprovodi: to je otprilike da svako ko je po nacionalnosti Mađar može u Mađarskoj da traži svoje mesto, može da uzme državljanstvo i tako dalje - kazao je Čanak.

On ne misli da bi u političkom smislu Beograd zbog bilo koga nešto rušio ili raskidao sa Podgoricom.

- Tim pre što u trenucima kada je neophodno definitivno završiti sa napetostima koje postoje oko kosovskog pitanja u Srbiji Srbiji je potreban svaki prijatelj koji može da ima. Mislim da bi u ovom trenutku otvaranje fronta prema Crnoj Gori samo ohrabrilo ultradesničare i šoviniste u Srbiji da pokušaju da obnove politiku izolacionizma kakvu je sprovodio Slobodan Milošević. Mislim da ovoga trenutka to nije realno - zaključio je Čanak.
(SiZLSV, 13.05.2019)Izjave | Ponedeljak, 17. 02. 2020. | Komentara: 0

Nedopustivo je učenicima deliti knjige kojima se promovišu mržnja i šovinizam

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je danas da je nedopustivo da se u školama u Vojvodini besplatno dele knjige kojima se učenicima nameće „desničarski narativ“.
Iz medija | Ponedeljak, 17. 02. 2020. | Komentara: 0
Događaji | Nedelja, 16. 02. 2020. | Komentara: 0

Bojkot je loš jer će povećati broj poslanika SNS

Pitanje Vojvodine je pitanje koje mora da se drži otvorenim. Vojvodina je jedina šansa ove zemlje da pokaže kako treba da se živi u zemlji u kojoj je nedopustivo da se crkvi vrati pola Nacionalnog parka Fruška gora, a oni prvo što urade uzmu motorke i poseku, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook