Čanak: Devedesete nas drže za noge

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Sreda, 19. 10. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Devedesete nas drže za noge

ZRENJANIN - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, održao je večeras radni sastanak sa članovima Gradskog odbora LSV Zrenjanin, na kojem je bilo reči o aktuelnoj političkoj situaciji i predstojećim izborima.

Nenad Čanak

- Glavni akcenat je stavljen na antifašistički karakter Lige socijaldemokrata Vojvodine, i na fašističku opasnost koja se nadvila nad ovom zemljom. Ne treba zaboraviti da se možda na antifašizmu ne dobijaju izbori, ali treba zapamtiti da se od fašizma gubi glava. Liga će uvek biti, kao i do sada, u prvim redovima boraca protiv fašizma i ekstremizma, koji su, na žalost, sve prisutniji u Vojvodini i celoj Srbiji - ocenio je Čanak u izjavi novinarima posle sastanka. On je podsetio na činjenicu da je Vojvodina proglašena za nedovoljno razvijeni region u državi, što je, kako je naglasio, vrlo jasna posledica dugogodišnjeg centralizma i isisavanja novca i ovlašćenja iz AP Vojvodine. On je ocenio da će se bez uspostave suštinske autonomije, propast Vojvodine nastaviti sve bržim intenzitetom.

- I ekonomski problemi, kao najosetljivija tačka, su u ogromnoj meri posledica političke nestabilnosti u kojoj živimo. Jer, zemlja koja nije imala lustraciju i nije napravila rez sa prošlošću, ne može da se okrene budućnosti. Nas, praktično za noge, drže devedesete, sa kojima nikad nismo raskrstili - zaključio je predsednik LSV.

- Ekstremisti kojih ovih dana vršljaju po zemlji, zbog kojih se otkazuju javni skupovi i koji pripremaju terorističke akcije, jer kada neko hoće da zapali glavni grad zato da bi se nasiljem na ulicama izborio za svoje političke ciljeve i svejedno je da li se on zove Al Kaida, Obraz, Naši, 1389 ili kako god, neosporno su teroristi i sa njima se obračunavaju nadležne službe u svakoj zemlji. Ali u ovoj zemlji očigledno postoji neko ko ih štiti - ocenio je Nenad Čanak. Predsednik LSV je osudio i pokušaje da se od spolja upravlja politikom Srbije.

- Najnoviji su bili, za mene nerazumljivi, pritisci iz Budimpešte i, naravno, permanentno potenciranje Ruske federacije kao ne znam kakve obećane zemlje, čiji ambasador iznosi nediplomatska mišljenja. To su stvari koje su nedopustive i ova zemlja mora ozbiljno da povede računa o tome. Mi se u Vojvodini suočavamo sa činjenicom da izbeglice iz Beograda neće da izađu iz nužnog smeštaja i baraka da bi se doselile u kuće koje su izgrađene na primer u Bašaidu. Jer šta da rade tamo kada nema ni posla ni perspektive? Onda je jasno da je beogradski centralizam počeo da metastazira do te mere da će onaj koji ne bude živeo u Beogradu biti sirotinja, a onaj ko se ne opredeli za neku od patriotskih grupacija, koje sam već naveo, doživeće da bude pretučen na ulici - podvukao je Nenad Čanak. On je na kraju ocenio da su sve ovo stvari koje će država morati da rešava u narednom periodu, jer, kako je rekao, u nestabilnoj državi nema stabilne ekonomije, što je nužan uslov da se Srbija pokrene sa mrtve tačke.

(BILSV, 19.10.2011.)Saopštenja | Četvrtak, 17. 10. 2019. | Komentara: 0

Ako su taksisti dobili šta su hteli, jel onda i Vojvođani da dođu da blokiraju saobraćaj u Beogradu

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je poslednji slučaj sa protestom taksista u Beogradu na najočigledniji način, u praksi, pokazao naopaku državnu politiku favorizacije Beograda i njegovih tema u odnosu na druge delove zemlje, na šta LSV ukazuje godinama.
Odbori LSV | Utorak, 15. 10. 2019. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast šampion u uvođenju novih nameta za građane

Zrenjaninska naprednjačka vlast ne prestaje da nas iznenađuje kreativnošću koju pokazuje u izmišljanju novih načina da poveća namete građanima, saopštila je danas odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina. 
Saopštenja | Utorak, 15. 10. 2019. | Komentara: 0

Kikinđani plaćaju da im bude toplo

Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda i šef odborničke grupe LSV u gradskoj skupštini Miroslav Grujić, u ime svih odbornika LSV, predao je juče predsednici Skupštine grada predlog za izmenu Odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook