Čanak: Devedesete nas drže za noge

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Sreda, 19. 10. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Devedesete nas drže za noge

ZRENJANIN - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, održao je večeras radni sastanak sa članovima Gradskog odbora LSV Zrenjanin, na kojem je bilo reči o aktuelnoj političkoj situaciji i predstojećim izborima.

Nenad Čanak

- Glavni akcenat je stavljen na antifašistički karakter Lige socijaldemokrata Vojvodine, i na fašističku opasnost koja se nadvila nad ovom zemljom. Ne treba zaboraviti da se možda na antifašizmu ne dobijaju izbori, ali treba zapamtiti da se od fašizma gubi glava. Liga će uvek biti, kao i do sada, u prvim redovima boraca protiv fašizma i ekstremizma, koji su, na žalost, sve prisutniji u Vojvodini i celoj Srbiji - ocenio je Čanak u izjavi novinarima posle sastanka. On je podsetio na činjenicu da je Vojvodina proglašena za nedovoljno razvijeni region u državi, što je, kako je naglasio, vrlo jasna posledica dugogodišnjeg centralizma i isisavanja novca i ovlašćenja iz AP Vojvodine. On je ocenio da će se bez uspostave suštinske autonomije, propast Vojvodine nastaviti sve bržim intenzitetom.

- I ekonomski problemi, kao najosetljivija tačka, su u ogromnoj meri posledica političke nestabilnosti u kojoj živimo. Jer, zemlja koja nije imala lustraciju i nije napravila rez sa prošlošću, ne može da se okrene budućnosti. Nas, praktično za noge, drže devedesete, sa kojima nikad nismo raskrstili - zaključio je predsednik LSV.

- Ekstremisti kojih ovih dana vršljaju po zemlji, zbog kojih se otkazuju javni skupovi i koji pripremaju terorističke akcije, jer kada neko hoće da zapali glavni grad zato da bi se nasiljem na ulicama izborio za svoje političke ciljeve i svejedno je da li se on zove Al Kaida, Obraz, Naši, 1389 ili kako god, neosporno su teroristi i sa njima se obračunavaju nadležne službe u svakoj zemlji. Ali u ovoj zemlji očigledno postoji neko ko ih štiti - ocenio je Nenad Čanak. Predsednik LSV je osudio i pokušaje da se od spolja upravlja politikom Srbije.

- Najnoviji su bili, za mene nerazumljivi, pritisci iz Budimpešte i, naravno, permanentno potenciranje Ruske federacije kao ne znam kakve obećane zemlje, čiji ambasador iznosi nediplomatska mišljenja. To su stvari koje su nedopustive i ova zemlja mora ozbiljno da povede računa o tome. Mi se u Vojvodini suočavamo sa činjenicom da izbeglice iz Beograda neće da izađu iz nužnog smeštaja i baraka da bi se doselile u kuće koje su izgrađene na primer u Bašaidu. Jer šta da rade tamo kada nema ni posla ni perspektive? Onda je jasno da je beogradski centralizam počeo da metastazira do te mere da će onaj koji ne bude živeo u Beogradu biti sirotinja, a onaj ko se ne opredeli za neku od patriotskih grupacija, koje sam već naveo, doživeće da bude pretučen na ulici - podvukao je Nenad Čanak. On je na kraju ocenio da su sve ovo stvari koje će država morati da rešava u narednom periodu, jer, kako je rekao, u nestabilnoj državi nema stabilne ekonomije, što je nužan uslov da se Srbija pokrene sa mrtve tačke.

(BILSV, 19.10.2011.)Saopštenja | Petak, 19. 07. 2019. | Komentara: 0

Papuga: Zašto država ne plaća kamate za kašnjenje isplata poljoprivrednicima, a poljoprivrednici plaćaju zbog greške države i o izmenama lošeg Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom

Zašto je 13 meseci bilo potrebno Upravi za agrarna plaćanja da obradi zahteve poljoprivrednika kojima se refundiraju troškovi prilikom kupovine poljoprivredne mehanizacije, sa državnog konkursa, i još sedam meseci da pošalju rešenja o isplati novca? - pitala je na sednici Narodne skupštine Republike Srbije, premijerku Anu Brnabić i ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga. Ona je naglasila, da ceo taj postupak traje 20 meseci i u tom periodu poljoprivrednici moraju da izmiruju obaveze, među kojima su i kamate na tu kupovinu, iako je za nabavku novac država obezbedila.
Saopštenja | Četvrtak, 18. 07. 2019. | Komentara: 0

LSV u Beloj Crkvi pristupila odbornica i celo članstvo Slobodne inicijative

Odbornica belocrkvanske Slobodne inicijative Dijana Ninić Milenković i kompletno članstvo ove organizacije juče je potpisalo pristupnicu Lige socijaldemokrata Vojvodine, saopštila je pokrajinska poslanica Sandra Ristić dodajući da je time odbornička grupa LSV u lokalnom parlamentu dobila još jednu odbornicu.
Govori | Utorak, 16. 07. 2019. | Komentara: 0

Papuga: Kada će crnogorski postati službeni jezik?

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga je na današnjem zasedanju skupštine Srbije pitala ministra državne i lokalne samouprave Branka Ružića kada će lokalna vlast u Vrbasu na svojoj teritoriji uvesti crnogorski jezik u službenu upotrebu, imajući u vidu da su za to ispunjeni svi Zakonom propisani uslovi.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook