Čanak: Dijalog pod pokroviteljstvom EU prilika da se opozicija izvuče iz ćorsokaka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 29. 09. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Dijalog pod pokroviteljstvom EU prilika da se opozicija izvuče iz ćorsokaka

BEOGRAD - Dijalog vlasti i opozicije, pod pokroviteljstvom EU, prilika je da se opozicija izvuče iz ćorsokaka, jer bi je bojkot marginalizovao i uništio za sva vremena, smatra predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. On objašnjava da je promena izbornog sistema jedino što može doprineti promenama, a da je to jedino što opozicija nije predložila, jer bi to njoj išlo na štetu.

LSV

- Sve te priče - hoćemo pet minuta na državnoj televiziji i ostale budalaštine, služe tome da se prikrije ukupna ispraznost suštinske namere da se, kroz zadržavanje Kosova kao kriznog pitanja zauvek, Balkan drži u permanentnoj nesigurnosti, a u interesu aktuelne spoljne politike Rusije - ukazao je Čanak u razgovoru za Fonet.

On u kontekstu ruskog uticaja tumači i potrebu EU da se uopšte bavi unutrašnjopolitičkim pitanjima Srbije.

- Ako se ne umešaju oni, umešaće se Amerikanci. Ako se ne umešaju Amerikanci, umešaće se Rusi koji su već umešani u svaku čorbu na Balkanu - ocenio je Čanak.

Prema njegovom mišljenju, moderiranje dijaloga je istovremeno zgodna prilika da se „birokrate u Briselu“ uključe u nešto što im neće doneti bilo kakvu štetu na unutrašnjem planu, a gde će ipak pokazati međunarodnu inicijativu. To je samo „mali show off nepostojeće spoljne politike EU“, rekao je Čanak.

Predsednik LSV prognozira da će vlast ispuniti sve formalne uslove, ali da faktički uslovi neće biti ispunjeni, jer njihovo ispunjenje niko i ne traži. On, takođe, smatra da normalni izborni uslovi ne postoje u Srbiji već 29 godina, a podseća i da je zakon po kome se ide na izbore, svojevremeno donela Demokratska stranka.

- Nije sukob u Srbiji između vlasti i opozicije, sukob je ko će da bude na vlasti pod istim uslovima - tvrdi Čanak. Zbog svega toga, od dijaloga pod pokroviteljstvom EU neće biti ništa i sve će ličiti na „tresla se gora, rodio se Miki Maus“.
 (SzILSV, 29.09.2019)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook