Čanak: Dodik se, da bi ostao na vlasti, danas umiljava NATO-u, juče Putinu, a sutra...

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 13. 05. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Dodik se, da bi ostao na vlasti, danas umiljava NATO-u, juče Putinu, a sutra...

SARAJEVO - Predstavnici regionalnog civilnog društva i akademske zajednice uputili su prošle sedmice apel EU, SAD-u i NATO-u, ističući potrebu da se suoče sa „neuspešnom konsolidacijom balkanskih zemalja“. Jedan od brojnih potpisnika apela je i Nenad Čanak, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, koji za sarajevsko „Oslobođenje“ kaže da od apela očekuje da skrene pažnju na pogubne posledice koje bi ikakva promena granica na Balkanu imala.

LSV

- Politika Evropske unije do dolaska gospodina Bajdena (predsednik SAD-a, op. a) bila je potpuno nakazna, puna brzih i naizgled lakih rešenja, gde se, otprilike, samo zaokruživanjem etničkih zemalja na Balkanu može obezbediti trajni mir. To je potpuno pogrešno, time se samo proizvode trajne neuralgične tačke, jer nije stvoren nesporazum na Balkanu etnički, nego politički i tu je suština cele priče i prevare u kojoj se već živi dugi niz decenija. Čim se pojave takve ideje, iako je to nekakav non-paper, odnosno neslužbeni dokument, razloga za zabrinutost ima. Pa, nije Bosna cepana po službenim dokumentima, nego na salvetama i na neformalnim večerama. Iskreno se nadam da će sve ostati samo na papiru, međutim, reč ubija gore od metka i sve te otrove koje imamo prilike videti kroz ovakve ideje neko negde upija i negde će ispljunuti. Bilo kakva dalja priča o promenama granica na Balkanu je otvaranje Pandorine kutije iz koje izlaze apsolutno sva zla. Već 30 godina ponavljam jedno te isto, a to je ko pokuša da menja granice na Balkanu, on je zločinac - kaže Čanak.

Dodaje kako je ponašanje Milorada Dodika „posledica njegove računice da će se on umiljavajući danas NATO-u, juče Putinu, sutra videćemo kome, održavati na vlasti stalno balansirajući time što će biti strancima dobar sluga, a domaćima zao gospodar“.

- Nemam reči kojima bih opisao moju odvratnost prema ideji cepanja BiH iz razloga što je zločinački neodgovorna da se ne može ni komentarisati - kaže Čanak
 (SzILSV, 13.05.2021)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook