Čanak: Grigorijev govor najavljuje crnogorski model preuzimanja vlasti

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Subota, 09. 01. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Grigorijev govor najavljuje crnogorski model preuzimanja vlasti

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uvideo je sličnost između političkih izjava vladike Grigorija i nedavnih dešavanja u Crnog Gori. Čanak je podsetio da je odavno upozoravao na jake uplive SPC u državna i politička pitanja.

LSV

Vladika diseldorfski i nemački Grigorije izjavio je u intervju za Newsmax Adria da ima plan da okupi što više mladih ljudi koji su spremni da se žrtvuju za Srbiju kako bi napravili sistem u kome ništa neće zavisiti od jednog čoveka.

- Ovo je nedvosmislena poruka da treba i u Srbiji da se krene u operaciju preuzimanja vlasti od strane SPC. Potpuno je jasno da je ovaj Grigorijev govor na toj liniji i priča o novim ljudima koji će doći je priča o crkvenom kadriranju u politici, po crnogorskom mučnom modelu kome svedočimo. To je praktično najava pravljenja pravoslavne džamahirije od Srbije. Zasad je to ideja, a ako pitate da li će se ona ostvariti, ja u to ne verujem, ali da će se platiti visoka cena, potpuno sam siguran. Ukoliko Grigorije bude izabran za patrijarha, to će dodatno otežati ulogu demokratskim snagama u Srbiji - zaključuje Čanak.

(SzILSV, 09.01.2021)Izjave | Sreda, 21. 04. 2021. | Komentara: 0

Ljudska prava na prvom mestu

Državna sekretarka u Ministarstvu za Ijudska i manjinska prava i funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga izjavila je da je Zakon o istopolnim zajednicama samo objašnjavanje očiglednog za Ijude koji žive u takvim zajednicama. 
Izjave | Sreda, 21. 04. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Zakon o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe što pre usvojiti

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak podržao je skup koji je juče održao Socijalni kanabis klub, kojim je Srbija pozvana da usvoji zakon o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe. 
Odbori LSV | Utorak, 20. 04. 2021. | Komentara: 0

Novi Sad je pokazao da nema mesta fašizmu i fašistima!

Novi Sad je juče još jednom jasno poručio da fašizmu i fašistima nema mesta na njegovim ulicama.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook