Čanak: Janković je politički amater koji radi u korist vlasti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Petak, 08. 09. 2017. | Komentara: 0

Čanak: Janković je politički amater koji radi u korist vlasti

BEOGRAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je, u intervjuu za agenciju Tanjug, da je Saša Janković "politički amater", koji baštini Miloševićevu argumentaciju protiv ondašnje opozicije, preneo je list Blic. On tvrdi i da predsednik Pokreta slobodnih građana radi direktno u korist vlasti.

LSV

U anamnezi takozvane "prave opozicije", koja njega naziva "Vučićevim 'trojanskim konjem'", a najveći deo opozicije deklasira kao "lažnu", Čanak podseća na Jankovićev stav da su sve političke stranke korumpirane, i da je samo njegov Pokret, njegova opcija - prava.

Mimo činjenice da se takvim urušavanjem političkih stranaka urušava i politički sistem, Čanak kaže da se lider PSG političke stranke građanima "gadi" iz konkurentskih razloga.

- “Pošteni ljudi” će se, eto, sutra transformisati u političku stranku, a to će biti druga “čista” stranka “čiste” opozicije. A, kad malo zagrebete po toj “čistoj” stranci i “čistoj” opoziciji vidite da su to u stvari državni službenici koji su živeli na državnim sinekurama, pa bi sad malo da nastave to da rade, a druge opozicione stranke im smetaju iz konkurentskih razloga - rekao je Čanak.

On smatra da je Jankovićeva argumentacija zašto su političke stranke loše veoma zanimljiva, jer je istu tu argumentaciju koristio Slobodan Milošević u odnosu na opoziciju, kao i aktuelna vlast.

- To što mi nismo na toj strani sa Jankovićem, koji je izričiti “opozicionerski puritanac”, a istovremeno mu ne smeta da se ljubi sa tim istim Boškom Obradovićem i ne smeta mu njegova sopstvena prošlost kao činovnika u vladi Mirka Marjanovića, poslušnika Slobodana Miloševića, onda dobijete jednu konfuznu sliku, kad ti ljudi krenu da vas optužuju da niste dovoljno opozicioni – rekao je Čanak.

(BILSV, 08.09.2017)




Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook