Čanak: LSV neće odustati od vojvođanske imovine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Čanak: LSV neće odustati od vojvođanske imovine

IRIG – Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je sinoć da LSV nikada neće odustati od povraćaja imovine koja pripada Pokrajini jer ono što je oteto mora biti vraćeno pravim vlasnicima.



– Mi smo znali da će vraćanje imovine Vojvodini ići teško i sporo, ali mi nikada nećemo odustati od onoga što je nakon mog dogovora sa premijerom Mirkom Cvetkovićem ušlo u taj zakon – rekao je Čanak na predizbornom skupu u Irigu. On je precizirao je da je u pitanju poljoprivredno zemljište koje nije u privatnom vlasništvu, Petrovaradinska tvrđava, imovina Novosadskog sajma, Radiotelevizije Vojvodine i Vojvođanske akademije nauka i umetnosti, kao i Rudnik u Kovinu i legati.

Ne može se uzimati tuđe

– Siguran sam da će sve ono što sam nabrojao u najskorije vreme biti vraćeno. U svakom slučaju, to je ništa u odnosu na ono što mislimo da Vojvodini pripada, ali je važno da se uvede princip da se ne može nekažnjeno uzimati tuđe i da se to kad-tad vrati pravim vlasnicima – kazao je Čanak. Lider LSV-a je rekao da u Pokrajini ima 463 naseljenih mesta, od čega je 95 odsto nacionalno mešovito, a svega 10 odsto ima kanalizaciju. Prema njegovim rečima, najveća nesreća koja veže sve opštine bi bila nezaposlenost, da u mnogima od njih problem broj jedan nije narkomanija.
– Sve nas pritiska ista mora, a to je život koji nije dobar, delimično i zbog toga što se ne borimo dovoljno da nam bude bolje – rekao je Čanak. Ocenio je da je za LSV bilo teško da sa pet poslanika u Skupštini Srbije tokom prethodne četiri godine uradi više i najavio da je sve ovo početak onoga što će stranka učiniti u narednom periodu.
– Moramo da se borimo jer nemamo posla sa prosečnim lopovima, nego sa ekspertima – rekao je Čanak.

Svi zaostaju osim Beograda

Lider LSV je podsetio i da je Vojvodina prošle godine po prvi put zvanično proglašena za nedovoljno razvijeni region u Srbiji.
– Dogodilo se to da smo izgubili mogućnost da se branimo. Po istoj statistici samo Beograd nije zaostao, a sve ostale regije u Srbiji pale su ispod proseka – rekao je Čanak i zapitao se gde su opštine iz Vojvodine s obzirom na to da su Vojvođani uvek bili najveće patriote. Dodao je i da Beograd danas ima veći budžet od Vojvodine. Čanak je podsetio i da u Skupštini Srbije sedi 65 poslanika iz Pokrajine, ali da je samo pet poslanika LSV dizalo ruku za Vojvodinu.
– Izlaz iz sadašnje situacije je krajnje jednostavan, a on se zove čist račun. Vojvođani trebaju da odvoje najpre koliko im treba, a to znači da zaštite svoju decu od bolesti, loše nastave u školama i od batinaša kojih su danas pune ulice. Ako ne podignemo glavu i kažemo dosta, nema ko – rekao je Čanak.

Iznenađenje u Sremu

Poslanica LSV u Skupštini AP Vojvodine iz Iriga Marija Radojčić rekla je da je Liga vredno radila za sva naseljena mesta u opštini i da je ponosna na ljude u vlasti koji su savesno obavljali svoje funkcije i bili spremni da u svakom trenutku budu pozvani na odgovornost.
– Nadam se da smo građanima omogućili u protekle četiri godine da bar malo bolje žive i da smo ih ubedili da ne trebaju odavde nigde da idu – rekla je Radojčić. Narodni poslanik LSV Radovan Radovanović rekao je da je Liga  u svim opštinama u Sremu podnela lokalnim izbornim komisijama odborničke liste, što se dogodilo prvi put u istoriji.
– Nadamo se najboljim rezultatima do sada, da budemo najveće iznenađenje na ovim izborima i zauzemo pozicije koje nam pripadaju u Sremu – rekao je Radovanović iznoseći očekivanje da će Liga osvojiti oko 150.000 glasova u Vojvodini. Član Saveta za poljoprivredu LSV Miroslav Raletić rekao je da je Irig doživeo najnegativniju priču u oblasti poljoprivrede u Srbiji, jer je ozbiljna proizvodnja u zemljoradničkoj zadruzi potpuno upropaštena i dodao da se poljoprivreda može ponovo pokrenuti samo ako bude više onih koji će podići glas.

(BILSV, 18. 04. 2012.)



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook