Čanak: Na izbore u dve kolone

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 27. 02. 2012. | Komentara: 0

Čanak: Na izbore u dve kolone

BEOGRAD – To je bio samo početak razgovora, a narednih dana biće precizirani tipovi i modaliteti naše saradnje – rekao je lider LSV Nenad Čanak za današnje Večernje novosti, upitan da komentariše sastanak sa predsednikom DS Borisom Tadićem održan u petak.

Nenad Canak

Čanak je za "Novosti" naglasio da Liga ima sa demokratama dugogodišnju saradnju tokom koje su uvek nalazili rešenja za sva pitanja "bez uslovljavanja, bilo da se oko nečega slažemo ili ne". Čanak  je ocenio i da će se na ovim izborima nekako sve stranke prirodno podeliti na dve strane.

- One koji bi da Srbija ostane nezavisna i da ima evropsku budućnost, i one koji državu vide kao rusku provinciju – rekao je lider LSV. Nenad Čanak takođe otkriva da sa Tadićem nije razgovarao o mestu budućeg predsednika Vlade Vojvodine.

– Nisam ja ni najavio da ću se kandidovati za predsednika Vlade APV. Ja sam samo rekao da sam spreman da prihvatim svaki tip angažmana koji može poboljšati funkcionisanje pokrajinske administracije, pa u tom smislu i da preuzmem funkciju predsednika vojvođanske vlade, naravno, u dogovoru sa koalicionim partnerima – rekao je Čanak. On je podsetio da je danas, 27. februara, osam godina od usvajanja vojvođanske zastave koju ima kao i sve ostale evropske regije.

– Napravili smo i pomak u tome da krene proces vraćanja vojvođanske imovine. Punu autonomiju, kakva joj pripada, Vojvodina će ponovo imati kada bude imala svoju zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast, izvorne prihode i imovinu, i sve to garantovano Ustavom – rekao je Čanak.

(BILSV, 27. 02. 2012.)



Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook