Čanak: Narušavanje ugleda Skupštine AP Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 14. 09. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Narušavanje ugleda Skupštine AP Vojvodine

BEOGRAD - Lider LSV-a Nenad Čanak konstatovao je juče da je odlaganje sednice Pokrajinske skupštine jasan znak da "postoje varnice i konflikti na relaciji Vlada Srbije "Vlada Vojvodine".

Nenad Čanak

"Nisam obavešten o tome da se nešto događa u vladajućoj koaliciji. Međutim, očigledno je da se nešto događa na relaciji Vlada Srbije "Vlada APV, s obzirom na to da je sednica koja otkazana u Novom Sadu bila zakazana na zahtev Vlade APV" upozorio je Čanak.

"Pošto sam neko vreme imao čast da obavljam dužnost predsednika Skupštine APV, moram reći da je ovo nedopustivo narušavanje ugleda te institucije. U saopštenju koje sam pročitao govori se o tome da je nepoznata osoba pozvala poslanike u nedelju uveče i rekla da ne dođu na sednicu u ponedeljak, a pozvani su redovno od predsednika Skupštine Šandora Egerešija. Jasno je da se sa Skupštinom Vojvodine ponaša na način koji je ogledalo društvenog odnosa prema APV, prema njenoj autonomiji, prema njenom postojanju, a to je da se Vladom Vojvodine i Skupštinom APV najblaže rečeno briše nos, " istakao je Čanak. Ujedno, je "priznao" i da lično nije ni očekivao da će ta sednica biti održana, "iz jednostavnog razloga što smo do sada u više navrata videli da Vlada Vojvodine pokušava da se nametne kao neko ko zastupa interese građana Vojvodine pred institucijama u Beogradu, ali kada dođe do finalnog koraka, nekako se to sve izjalovi".

"Ovo je, ako sam dobro brojao, treći ili četvrti put da se to događa. Mi nismo želeli da stojimo na putu svemu onome što se deklarativno spremalo kao amandmani zbog toga što je nama u LSV-u potpuno svejedno ko će uraditi projekat dobar za sve građane Vojvodine i Srbije. Međutim, sada je potpuno jasno ko to neće uraditi i mislim da je to jasna poruka svega što se juče događalo " naveo je Čanak u izjavi novinarima u Skupštini Srbije.  Po njegovom mišljenju, "još jednom je pokazano da ne postoji dovoljno političke snage u pokrajinskim institucijama i da su za to što se desilo odgovorni oni ljudi koji su na sebe preuzeli obavezu da brane ovaj deo interesa građana Vojvodine". Za Čanka je takođe interesantno to što je "sve oko imovine počelo kada je Bojan Kostreš počeo da vodi političke razgovore o imovini APV u skladu s dogovorima koje smo napravili na liniji vladajuće koalicije o zakonu o svojini".

(BILSV, 13. 09. 2011.)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook