Čanak: Nesavesni investitor izgradnjom tržnog centra ugrozio vodu, kanalizaciju i zgrade

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 13. 09. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Nesavesni investitor izgradnjom tržnog centra ugrozio vodu, kanalizaciju i zgrade

Novi Sad, 13. septembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva nadležne gradske službe u Novom Sadu, kao i investitore u objekat budućeg tržnog centra “Promenada” da pod hitno reše problem sa podzemnim vodama, kako ne bi došlo do nesagledivih posledica po komunalnu infrastrukturu i normalan život u glavnom gradu Vojvodine.

LSV

Prema informacijama kojima raspolaže LSV, investitori nisu poštovali projekat izgradnje objekta budućeg tržnog centra “Promenada” i nisu na odgovarajući način rešili problem sa podzemnim vodama. Svima koji barem malo poznaju Novi Sad i Vojvodinu veoma su dobro poznati problemi sa podzemnim vodama i sa peskovitim tlom na kojem su izrasli i čitavi gradovi.

Nakon što su shvatili da su na taj način napravili problem, investitori su oko objekta izgradili bunare pomoću kojih crpe višak podzemnih voda i tu vodu u ogromnim količinama potom potiskuju u kanalizaciju. Posledica toga je da je ionako preopterećena kanalizacija sada još dodatno opterećena, što može da dovede do poplava prilikom prvih ozbiljnijih padavina.

Takođe, ovo rešenje smanjuje nivo vode u bunarima iz kojih JKP Vodovod i kanalizacija crpi pijaću vodu za Novosađane. To znači da će, ukoliko se pod hitno ne preduzmu odgovarajuće mere, Novom Sadu zapretiti i moguća nestašica pijaće vode.

I to nije sve. Kao posledica crpljenja podzemnih voda ispod objekta buduće “Promenade”, opada nivo podzemnih voda i u okolini, što bi za posledicu u skoroj budućnosti imalo pravu katastrofu, pre svega za naselje Liman, gde bi brojne zgrade mogle početi da tonu, da pucaju pa čak i da se ruše.

Pošto postoje načini da se ove katastrofalne posledice preduprede, potrebno je da investitor odmah, bez oklevanja, i bez obzira na troškove preduzme odgovarajuće građevinske mere. A nakon toga utvrditi i odgovornost onih koji su se usudili da menjaju projekat izgradnje objekta budućeg tržnog centra “Promenada” i na taj način doveli u opasnost građanke i građane Novog Sada. Dok se to ne učini, taj objekat ne sme dobiti upotrebnu dozvolu niti biti pušten u rad. 

LSV pozdravlja sve investicije u Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju u celini ali ne pod svaku cenu i ne po cenu života i zdravlja svojih sugrađana.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook