Čanak: Odbili smo poziv na sastanak, jer se tako marginalizuje Skupština

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 31. 07. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Odbili smo poziv na sastanak, jer se tako marginalizuje Skupština

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da su i on i njegova stranka bili pozvani na današnji sastanak vlasti i opozicije na Fakultetu političkih nauka (FPN) u Beogradu, ali su odbili da na njemu učestvuju, jer „i vlast i delovi opozicije načinom na koji je sastanak sazvan urušavaju institucije i marginalizuju Skupštinu Srbije“. 

LSV

- Načinom na koji je sastanak sazvan i gde je organizovan, on neće doneti ništa dobro. Ako vlast već urušava institucije i marginalizuje Skupštinu Srbije, pitam zbog čega sada u tome učestvuje i opozicija. Skupština kao najviše predstavničko telo građana Srbije je jedino mesto gde se ovakav dijalog može voditi, čime se ojačavaju kapaciteti te institucije - naveo je Čanak. 

Ocenio je da je ovakvim svojim gestom, „samoproklamovana prava opozicija“ još jednom pokazala da „nije nikakva alternativa naprednjačkoj vlasti, jer su joj koordinate razmišljanja identične“. 

- Da ne pominjem da je uzgred i urušena institucija FPN-a, koji kao ugledna akademska institucija ne bi trebalo da bude sveden na ulogu hostese političkih partija - poručio je Čanak. 

Prema njegovim rečima, i u zemljama regiona, tamo gde se odvijaju dijalozi vlasti i opozicije o izbornim uslovima, „svugde je skupština mesto dijaloga“. 

- To ne mora biti ni velika sala, ni plenarana sednica, ali se mora znati da je skupština kao institucija mesto za dijalog različitih političkih opcija, a ne učionice FPN-a - rekao je Čanak.

 (SzILSV, 30.07.2019)



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook