Čanak: Odluka Vučića o ambasadoru Crne Gore najmudriji potez

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Ponedeljak, 30. 11. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Odluka Vučića o ambasadoru Crne Gore najmudriji potez

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povlačenjem odluke o proterivanju ambasadora Crne Gore Tarzana Miloševića iz Srbije učinio najmudriji politički potez u proteklih nekoliko meseci, kada je reč o odnosima prema susedima.

LSV

- Lično ne volim način na koji vodi politiku Aleksandar Vučić, i mislim da je centralista i nacionalista. Mislim da je neumesno da predsednik države direktno interveniše u odlukama vlade, jer to dovodi do sumnje u autoritet vlade kao nezavisnog tela, ali je odluka da se opozove proterivanje crnogorskog ambasadora, ekselencije Tarzana Miloševića, iz Srbije apsolutno nešto što će poraditi na prekidanju spirale netrpeljivosti u regionu - rekao je Čanak Tanjugu.

On je naveo i da misli da je to znak otopljavanja nepotrebno zategnutih odnosa Beograda i Podgorice. Lider LSV je dodao da pretpostavlja da će u tom svetlu dve zemlje nastaviti i zajedničkim putem u evropske integracije.

- Ako tako bude, onda je Aleksandar Vučić, uprkos svim mojim rezervama koje imam prema njemu, povukao najmudriji politički potez u proteklih nekoliko meseci što se tiče odnosa prema susedima - naglasio je Čanak.
(SzILSV, 30.11.2020)Saopštenja | Ponedeljak, 25. 01. 2021. | Komentara: 0

Čanak uputio čestitku Đukanoviću

Predsednik Lige socijaldmokrata Vojvodine Nenad Čanak uputio je danas telegram čestitke Milu Đukanoviću koji je juče kongresu Demokratske partije socijalista Crne Gore ponovo izabran za predsednika te stranke.

Iz medija | Ponedeljak, 25. 01. 2021. | Komentara: 0

Ministarstvo za izbore je koještarija

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da Sjedinjene Američke Države neće promeniti svoj odnos prema Srbiji. Istakao je i da je američko društvo podeljeno već 160 godina, a da je očekivano da rasizam buja pošto predsednik države (sada već bivši, Donald Tramp) organizuje rasističke skupove.
Saopštenja | Nedelja, 24. 01. 2021. | Komentara: 0

LSV poziva vlast i samoproklamovanu pravu opoziciju da osude policijsku brutalnost u Rusiji

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva vlast i „pravu“ opoziciju u Srbiji da zajedno osude jučerašnju policijsku represiju nad demonstrantima u mnogim gradovima Ruske Federacije.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook