Čanak: Odluka Vučića o ambasadoru Crne Gore najmudriji potez

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 30. 11. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Odluka Vučića o ambasadoru Crne Gore najmudriji potez

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povlačenjem odluke o proterivanju ambasadora Crne Gore Tarzana Miloševića iz Srbije učinio najmudriji politički potez u proteklih nekoliko meseci, kada je reč o odnosima prema susedima.

LSV

- Lično ne volim način na koji vodi politiku Aleksandar Vučić, i mislim da je centralista i nacionalista. Mislim da je neumesno da predsednik države direktno interveniše u odlukama vlade, jer to dovodi do sumnje u autoritet vlade kao nezavisnog tela, ali je odluka da se opozove proterivanje crnogorskog ambasadora, ekselencije Tarzana Miloševića, iz Srbije apsolutno nešto što će poraditi na prekidanju spirale netrpeljivosti u regionu - rekao je Čanak Tanjugu.

On je naveo i da misli da je to znak otopljavanja nepotrebno zategnutih odnosa Beograda i Podgorice. Lider LSV je dodao da pretpostavlja da će u tom svetlu dve zemlje nastaviti i zajedničkim putem u evropske integracije.

- Ako tako bude, onda je Aleksandar Vučić, uprkos svim mojim rezervama koje imam prema njemu, povukao najmudriji politički potez u proteklih nekoliko meseci što se tiče odnosa prema susedima - naglasio je Čanak.
(SzILSV, 30.11.2020)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook