Čanak: Odluka Vučića o ambasadoru Crne Gore najmudriji potez

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 30. 11. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Odluka Vučića o ambasadoru Crne Gore najmudriji potez

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povlačenjem odluke o proterivanju ambasadora Crne Gore Tarzana Miloševića iz Srbije učinio najmudriji politički potez u proteklih nekoliko meseci, kada je reč o odnosima prema susedima.

LSV

- Lično ne volim način na koji vodi politiku Aleksandar Vučić, i mislim da je centralista i nacionalista. Mislim da je neumesno da predsednik države direktno interveniše u odlukama vlade, jer to dovodi do sumnje u autoritet vlade kao nezavisnog tela, ali je odluka da se opozove proterivanje crnogorskog ambasadora, ekselencije Tarzana Miloševića, iz Srbije apsolutno nešto što će poraditi na prekidanju spirale netrpeljivosti u regionu - rekao je Čanak Tanjugu.

On je naveo i da misli da je to znak otopljavanja nepotrebno zategnutih odnosa Beograda i Podgorice. Lider LSV je dodao da pretpostavlja da će u tom svetlu dve zemlje nastaviti i zajedničkim putem u evropske integracije.

- Ako tako bude, onda je Aleksandar Vučić, uprkos svim mojim rezervama koje imam prema njemu, povukao najmudriji politički potez u proteklih nekoliko meseci što se tiče odnosa prema susedima - naglasio je Čanak.
(SzILSV, 30.11.2020)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook