Čanak: Odluka Vučića o ambasadoru Crne Gore najmudriji potez

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 30. 11. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Odluka Vučića o ambasadoru Crne Gore najmudriji potez

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povlačenjem odluke o proterivanju ambasadora Crne Gore Tarzana Miloševića iz Srbije učinio najmudriji politički potez u proteklih nekoliko meseci, kada je reč o odnosima prema susedima.

LSV

- Lično ne volim način na koji vodi politiku Aleksandar Vučić, i mislim da je centralista i nacionalista. Mislim da je neumesno da predsednik države direktno interveniše u odlukama vlade, jer to dovodi do sumnje u autoritet vlade kao nezavisnog tela, ali je odluka da se opozove proterivanje crnogorskog ambasadora, ekselencije Tarzana Miloševića, iz Srbije apsolutno nešto što će poraditi na prekidanju spirale netrpeljivosti u regionu - rekao je Čanak Tanjugu.

On je naveo i da misli da je to znak otopljavanja nepotrebno zategnutih odnosa Beograda i Podgorice. Lider LSV je dodao da pretpostavlja da će u tom svetlu dve zemlje nastaviti i zajedničkim putem u evropske integracije.

- Ako tako bude, onda je Aleksandar Vučić, uprkos svim mojim rezervama koje imam prema njemu, povukao najmudriji politički potez u proteklih nekoliko meseci što se tiče odnosa prema susedima - naglasio je Čanak.
(SzILSV, 30.11.2020)



Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.

Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook