Čanak: Ostavka zbog javnog linča

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 25. 09. 2012. | Komentara: 4

Čanak: Ostavka zbog javnog linča

BEOGRAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak podneo je ostavku na funkciju poslanika u Skupštini Srbije, jer parlament nije reagovao povodom incidenta u Novom Sadu u kome je on učestvovao i priznao je da je pesnicom udario Pavla Lešanovića.

LSV

– Ako treba da biram između suza svoje dece i mandata narodnog poslanika, onda to nije nikakav izbor – rekao je Čanak novinarima u Skupštini Srbije, navodeći da ga je taj čovek, koga je nazvao pijancem, "vređao pred ćerkom njegovog brata", a nju "hvatao za telo". On je priznao da je tog čoveka tukao pesnicama na parkingu ispred kafane, ali je ukazao da ga je on vređao, nazivao lopovom, a ćerku njegovog brata "dodirivao kao poslednju prostitutku".

– Kada sam video suze u očima svoje ćerke, a ćerku svog brata doživljavam kao svoju, vratio sam se i na parkingu sreo izgrednika koji je sedeo u automobilu marke BMW. On mi je tada opsovao decu, na šta sam ga ja izvukao iz automobila i udarao pesnicama –naveo je Čanak.

Bez obezbeđenja


On je kazao da je u restoran otišao na poziv ćerke svog brata i da ga je taj čovek već sa ulaza verbalno napao nazivajući ga lopovom, a da je potom prišao njegovom stolu i počeo da "hvata za telo" devojku. Čanak je rekao da je taj čovek, za koga je rekao da je bio pijan, polio vodom muzičara uz reči: "Zašto sviraš za ovu svinju".

– Na osnovu svakodnevnih pretnji smrću, pre dve godine sam tražio obezbeđenje od MUP-a ali mi nije dato – dodao je Čanak. Lider LSV je rekao da ga niko ni iz policije ni iz tužilaštva nije zvao da da izjavu o incidentu u Novom Sadu, a da on nije hteo da u javnosti iznosi svoju odbranu, jer je trebalo prvo da to kaže istražnim organima.

Pocepao ostavku

Čanak je je naveo da je želeo da podnese ostavku, ali da mu ona nije prihvaćena jer nije sudski overena. Zatim ju je pred okupljenim poslanicima i novinarima zgužvao.

– Skupština me nije zaštitila, već je ona sigurna kuća za ratne zločince, Ratka Mladića, Miladina Kovačevića... – rekao je Čanak. Pojasnio je da je podneo ostavku na mesto poslanika u skupštini zato šta ga parlament nije uzeo u zaštitu zbog incidenta koji se desio u Novom Sadu pre nekoliko dana i da je izložen "linču javnosti" samo zato što je branio čast svoje porodice. Čanak je dodao da je ostavku podneo i zbog toga da ga ne bi prozivali da će se pozivati na poslanički mandat u sudskom postupku i naveo da su neki "već izrekli presudu u javnosti pre ikakvog sudskog postupka".

(BILSV, 25. 09. 2012.)



Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.
Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook