Čanak: Pred ratnim zločincima i zlikovcima se ne povlačim

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 18. 04. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Pred ratnim zločincima i zlikovcima se ne povlačim

BEOGRAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da mu je Šešelj dr Vojislav jutros pretio da će mu naneti fizičke povrede ukoliko dođe u Skupštinu Srbije, a telohranitelj lidera radikala ga napao. On je pozvao Ministarstvo unutršanjih poslova i sudske organe da identifikuju i privedu Šešeljevo obezbeđenje, a da predsedniku SRS oduzmu mandat narodnog poslanika kako bi mogao da odgovara za uvrede i pretnje koje je poslednjih dana upućivao.

LSV

Čanak je novinarima u parlamentu rekao da se napad dogodio jutros na televiziji „Hepi“ gde je gostovao. Kako je ispričao, prilikom izlaska iz studija dočekao ga je Šešelj sa telohraniteljima.

- Počeo je da me vređa najgrubljim mogućim uvredama i pretnjama da će mi naneti fizičke povrede ukoliko dođem u Narodnu skupštinu Republike Srbije. Pošto sam mu biranim rečima uzvratio, napao me njegov telohranitelj što je sprečio kolega Zukorlić, koji se, takođe, nalazio tu prisutan i pomogao mi da izađem iz te televizije – naveo je lider LSV.

- Osuđeni ratni zločinac i poznati zlikovac Šešelj dr Vojislav, koji je sticajem nesrećnih okolnosti poslanik u ovome parlamentu, ponovo je počeo da dovlači batinaše da plaše ljude, da prete, a mene, eto, su i fizički napali. Zahtevam od Ministarstva unutršanjih poslova da privede njegovo takozvano obezbeđenje, da se počinioci identifikuju, a Šešelj dr Vojislav da bude izložen primeni zakona kojim mu se oduzima mandat narodnog poslanika da bi mogao da odgovara za uvrede i pretnje upućene ne samo meni nego i nizu drugih kolega u Skupštini – dodao je Čanak.

On je poručio da će, ukoliko MUP i drugi pravosudni organi to ne urade, „biti prinuđeni da se branimo kao što smo to činili 90-tih, što nikome nije u interesu“.

- Ili će država raditi svoj posao, ili ćemo mi morati da radimo posao umesto nje - rekao je Čanak.

On je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da se on pred ratnim zločincima i zlikovcima tipa Šešelja neće povlačiti nikada, a braniće se svim raspoloživim sredstvima. Kako je rekao, ako se ne bude osećao bezbednim u Skupštini, naći će načina da bude.

- Jer mene ili bilo koga neće maltretirati zločinačka organizacija koja se zove Srpska radikalna stranka, niti njihov zlikovac od predsednika – zaključio je Nenad Čanak.

(BILSV, 18.04.2018)



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook