Čanak: Pronaći i mrežu Mladićevih saradnika

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Subota, 28. 05. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Pronaći i mrežu Mladićevih saradnika

BEOGRAD - Hapšenje Ratka Mladića jeste veliki korak napred ka Evropskoj uniji, ali Mladića je trebalo uhapsiti zato što je on zločinac, a ne zato što je to uslov EU, ocenio je danas lider LSV Nenad Čanak gostujući na TV B92. Kako je naveo, sada je veoma bitno pronaći čitavu mreža saradnika, jer ne veruje da se Mladić krio sam.



"Ta mogućnost nije iskorišćena kada je uhapšen Radovan Karadžić, pa to sada na Ratku Mladiću treba popraviti. Treba pronaći tu mrežu saradnika i time raščivijati o čemu se tu zaista radi " naveo je Čanak. On je podsetio i da je Goran Hadžić bio pod prismotrom, pa je pobegao kada je ona na dan povučena,  a da se to dogodilo za vreme mandata vlade Vojislava Koštunice, kao i da su Koštunica i njegovi saradnici ranije imali kontakte sa Mladićem.

Bez prekida sa politikom devedesetih

Čanak je istakao da u Srbiji nikada nije došlo do prekida sa devedestima na suštinski način, pre svega jer je priča o devedesetima zapravo priča o isprepletanim interesima, o delovima tajnih službi i državnog aparata koji je bio u svemu tome angažovan i koji, štiteći svoje lične interese nije išao za tim da raščisti stvari, nego da pronađe žrtvenu jagnjad preko kojih će se oprati krivica, a nastaviti po starom.

"Danas se vidi da je u velikoj meri 5. oktobar poslužio tome da se nosioci politike uklone, ali da politika koliko-toliko preživi. I upravo je tu problem " rekao je Čanak ističući da se, da bi do promena došlo, mora suočiti sa prošlošću.

"Dok se stvari ne nazovu svojim imenom, neće se moći poraziti. Dok vi nazivate legitimnim vojnim operacijama nešto što je bio čist genocid, dok vi ne smete da u parlamentu Srbije izgovorite naglas zašta  je sve Srbija odgovorna, pa i nečinjenjem u krajnjoj liniji, dotle nema puta iz ovog tamnog vilajeta " istakao je Čanak.  On je rekao da je ovo sada dobar trenutak za suočavanje sa istorijom ističući da su zločinci zločinci i da nemaju ni naciju, ni veru, ni partijsku niti bilo kakvu drugu pripadnost.

Policija zna ko su ekstremisti

Komentarišući najavu policije da će biti pojačan stepen bezbednosti u Srbiji zbog straha od mogućih nereda, Nenad Čanak je rekao da policija odlično zna ko bi mogao da organizuje nemire. On je podsetio da je pre pet godina MUP Srbije u Skupštinu AP Vojvodine prosledio dokument sa ekstremističkim organizacijama, među kojima je nabrojan i Obraz.

"Svi ti razni skinhedi, ekstremističke navijačke grupe tri kluba Partizana, Crvene Zvezde i Rada... Zna se imenom i prezimenom i jedinstvenim matičnim brojem građana ko to može da napravi. Policija to sve zna, samo je pitanje političke volje da li to hoće da spreči ili ne " istakao je Čanak. Lider LSV je rekao i da ga čudi što se Mladić predao i pri tom bio veoma kooperativan, budući da su se raspredale legende o tome kako se živ neće predati, ističući da to samo pokazuje koliko su mali ljudi proizvodili velike nesreće.

(BILSV, 26. 05. 2011.)




Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.
Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.
Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook