Čanak: Rusija reketira energetski ucenjenu Srbiju prodajom oružja

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Sreda, 27. 01. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Rusija reketira energetski ucenjenu Srbiju prodajom oružja

PODGORICA/NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izneo je tvrdnju da Srbija kupuje oružje od Rusije jer Moskva tako „tajno naplaćuje 'reket'“ od Srbije koja je energetski ucenjena od te zemlje.

LSV

- To je čist reket koji Moskva naplaćuje Beogradu prodajući im gvožđuriju za ozbiljan novac, a ucenjuje ih tako što je vezala Srbiji energetsku omču oko vrata kupovinom Naftne industrije Srbije, a ima i monopol u snabdevanju prirodnim gasom, bez kojeg veliki deo industrije Srbije ne može da preživi - rekao je Čanak za podgoričku Antenu M.

Ocenio je da je Srpska pravoslavna crkva (SPC) „politička nevladina organizacija“, koja je posle NIS-a najprihodnija organizacija u Srbiji, a istovremeno ne plaća ni dinar poreza.

- A njenim službenicima iz budžeta država isplaćuje socijalno i zdravstveno osiguranje. Istovremeno kad kažete da je to protivustavno, onda podrivate osnove srpstva. Kad kažete da je to kršenje Ustava, onda nije važno, jer je u pitanju crkva. A kad neko kaže da Kosovo nije u pravnom sistemu Srbije, onda se pozivaju na preambulu Ustava i hoće da ga linčuju - kazao je Čanak.

Govoreći o situaciji u Crnoj Gori, Čanak je rekao da mu to sve liči na pokušaj imperijalnog konstituisanje Ruske Federacije na tlu Evrope.

- Rusija je finansijer svega što se dešava u Crnoj Gori poslednjih godina, jer je to jedina preostala šansa za Moskvu da izadje na toplo more - tvrdi Čanak.

Dodao je da nije previše zabrinut za budućnost Crne Gore, jer su duboko pušteni koreni svesti o tome da je ta zemlja nezavisna, suverena i demokratska i da može očuvati svoju samobitnost, identitet i blagodeti svih građana.

- Nemojmo zaboraviti da je Crna Gora, od nerazvijene republike u SFRJ, došla do države koja ima veći bruto domaći proizvod (BDP) po glavi stanovnika od Srbije, čak i od Vojvodine - naveo je Čanak i poručio: „Nek je večna Crna Gora“.
(SzILSV, 27.01.2021)
 Izjave | Četvrtak, 04. 03. 2021. | Komentara: 0

Kolar: Nema ničega spornog da nova kovid bolnica postane gradska

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i šef odborničke grupe LSV u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar potvrdio je da je bilo „osnovnih početnih razgovora“ o izgradnji nove bolnice u Novom Sadu. On je istakao da je, u svetlu pandemije, dobro za Novi Sad da to najpre bude kovid, a kasnije kao gradska bolnica. 
Izjave | Utorak, 02. 03. 2021. | Komentara: 0

U radu Kriznog štaba ne sme da bude politike

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da mu najave novog policijskog časa ne deluju toliko zastrašujuće, koliko je zastrašujuće to koliko se ne shvata ozbiljnost situacije izazvane pandemijom koronavirusa.
Izjave | Utorak, 02. 03. 2021. | Komentara: 0

Marton: Učešće LSV u međustranačkom dijalogu nije upitno

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je za Tanjug da učešće LSV u međustranačkom dijalogu o izbornim uslovi nije upitno. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook