Čanak: Rusija reketira energetski ucenjenu Srbiju prodajom oružja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 27. 01. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Rusija reketira energetski ucenjenu Srbiju prodajom oružja

PODGORICA/NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izneo je tvrdnju da Srbija kupuje oružje od Rusije jer Moskva tako „tajno naplaćuje 'reket'“ od Srbije koja je energetski ucenjena od te zemlje.

LSV

- To je čist reket koji Moskva naplaćuje Beogradu prodajući im gvožđuriju za ozbiljan novac, a ucenjuje ih tako što je vezala Srbiji energetsku omču oko vrata kupovinom Naftne industrije Srbije, a ima i monopol u snabdevanju prirodnim gasom, bez kojeg veliki deo industrije Srbije ne može da preživi - rekao je Čanak za podgoričku Antenu M.

Ocenio je da je Srpska pravoslavna crkva (SPC) „politička nevladina organizacija“, koja je posle NIS-a najprihodnija organizacija u Srbiji, a istovremeno ne plaća ni dinar poreza.

- A njenim službenicima iz budžeta država isplaćuje socijalno i zdravstveno osiguranje. Istovremeno kad kažete da je to protivustavno, onda podrivate osnove srpstva. Kad kažete da je to kršenje Ustava, onda nije važno, jer je u pitanju crkva. A kad neko kaže da Kosovo nije u pravnom sistemu Srbije, onda se pozivaju na preambulu Ustava i hoće da ga linčuju - kazao je Čanak.

Govoreći o situaciji u Crnoj Gori, Čanak je rekao da mu to sve liči na pokušaj imperijalnog konstituisanje Ruske Federacije na tlu Evrope.

- Rusija je finansijer svega što se dešava u Crnoj Gori poslednjih godina, jer je to jedina preostala šansa za Moskvu da izadje na toplo more - tvrdi Čanak.

Dodao je da nije previše zabrinut za budućnost Crne Gore, jer su duboko pušteni koreni svesti o tome da je ta zemlja nezavisna, suverena i demokratska i da može očuvati svoju samobitnost, identitet i blagodeti svih građana.

- Nemojmo zaboraviti da je Crna Gora, od nerazvijene republike u SFRJ, došla do države koja ima veći bruto domaći proizvod (BDP) po glavi stanovnika od Srbije, čak i od Vojvodine - naveo je Čanak i poručio: „Nek je večna Crna Gora“.
(SzILSV, 27.01.2021)
 



Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Saopštenja | Subota, 17. 02. 2024. | Komentara: 0

Srbija da oda počast žrtvi Alekseja Navaljnog

Stradanje lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog u Putinovom gulag  samo je još jedna slika zločinačkog i staljinističkog karaktera vlasti u Kremlju.
Odbori LSV | Petak, 16. 02. 2024. | Komentara: 0

Preskup vatromet u Novom Sadu još jedan primer bahatosti i bezobrazluka gradske vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI poručuje novosadskoj gradskoj vlasti da je licemerna i da ne vodi računa o interesima građana Novog Sada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook