Čanak: Šešelj je kukavica i davalac tuđe krvi

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Nedelja, 22. 04. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Šešelj je kukavica i davalac tuđe krvi

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ukazuje da nije sigurno da je lider SRS Vojislav Šešelj zaista napravio incident sa hrvatskom zastavom, odnosno da ju je gazio i pocepao, ili je sve izmislio. Kako je istakao u razgovoru za Blic nedelje, Šešelj je čovek kome tako nešto nije strano i ne bi mu bilo prvi put. 

lsv

- Svaka njegova izjava je sumnjiva. Šešelju se ne može verovati ništa, on je sklon neistinama, a to je psihološki lako objašnjivo. Biti u zatvoru više od jedne decenije je ogroman psihički napor i da bi čovek preživeo psihički, on mora imati viši cilj. Njega je držala „pobeda nad Haškim ribunalom“ i on se uživeo u ulogu nekog martira koji će taj sud pobediti. Međutim, ova osuda sve to ruši. Jedno je biti razapet na krst zbog svoje ideje, a drugo biti osuđen kao ratni zločinac. To je u njemu probudilo zver – naglašava Čanak. 

Kako kaže, Šešelj više nije, kako je sam umislio i projektovao, zvezda i ugaoni kamen nekakvog patriotizma, već neko ko je pravosnažno osuđen za ratne zločine. To je, dodaje lider LSV, proizvelo ovo nemoćno divljanje u Skupštini i van nje. 

- Inače, on je kukavica i dobrovoljni davalac tuđe krvi. Suština priče je da je on, presudom da je ratni zločinac, izgubio smisao postojanja i izgubio onu vertikalu koja ga je više od deceniju držala u zatvoru i divljanjem hoće da kompenzuje odsustvo svog umišljenog moralnog kredibiliteta.On koji se uživeo u ulogu žrtve sada više to nije i inije viš nikakav heroj već samo osuđeni ratni zločinac – zaključio je Nenad Čanak.

 (BILSV, 22.04.2018)Saopštenja | Nedelja, 23. 09. 2018. | Komentara: 0

Opozicija da se okane parola, LSV čuva Spens

Liga socijaldemokrata Vojvodine obaveštava građanke i građane Novog Sada da nema razloga za brigu i da Spens, dok je nas, niko neće rušiti.
Saopštenja | Nedelja, 23. 09. 2018. | Komentara: 0

Osuđeni zločinac Šešelj širi mržnju, a država ćuti

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je sramotno ćutanje države na provokacije koje svakodnevno izaziva stranka osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja.
Saopštenja | Subota, 22. 09. 2018. | Komentara: 0

Neobrani kukuruz gori, nadležni ćute

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih u opštini Žitište da reaguju i sprovedu zakon kada je u pitanju krađa kukuruza i paljenje biljnih ostataka posle berbeARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook