Čanak: Šešelj je kukavica i davalac tuđe krvi

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Izjave | Nedelja, 22. 04. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Šešelj je kukavica i davalac tuđe krvi

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ukazuje da nije sigurno da je lider SRS Vojislav Šešelj zaista napravio incident sa hrvatskom zastavom, odnosno da ju je gazio i pocepao, ili je sve izmislio. Kako je istakao u razgovoru za Blic nedelje, Šešelj je čovek kome tako nešto nije strano i ne bi mu bilo prvi put. 

lsv

- Svaka njegova izjava je sumnjiva. Šešelju se ne može verovati ništa, on je sklon neistinama, a to je psihološki lako objašnjivo. Biti u zatvoru više od jedne decenije je ogroman psihički napor i da bi čovek preživeo psihički, on mora imati viši cilj. Njega je držala „pobeda nad Haškim ribunalom“ i on se uživeo u ulogu nekog martira koji će taj sud pobediti. Međutim, ova osuda sve to ruši. Jedno je biti razapet na krst zbog svoje ideje, a drugo biti osuđen kao ratni zločinac. To je u njemu probudilo zver – naglašava Čanak. 

Kako kaže, Šešelj više nije, kako je sam umislio i projektovao, zvezda i ugaoni kamen nekakvog patriotizma, već neko ko je pravosnažno osuđen za ratne zločine. To je, dodaje lider LSV, proizvelo ovo nemoćno divljanje u Skupštini i van nje. 

- Inače, on je kukavica i dobrovoljni davalac tuđe krvi. Suština priče je da je on, presudom da je ratni zločinac, izgubio smisao postojanja i izgubio onu vertikalu koja ga je više od deceniju držala u zatvoru i divljanjem hoće da kompenzuje odsustvo svog umišljenog moralnog kredibiliteta.On koji se uživeo u ulogu žrtve sada više to nije i inije viš nikakav heroj već samo osuđeni ratni zločinac – zaključio je Nenad Čanak.

 (BILSV, 22.04.2018)Saopštenja | Petak, 20. 07. 2018. | Komentara: 0

Mladi Vojvođani masovno odlaze iz zemlje. Kriva država!

Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo upozorava javnost na katastrofalne posledice odlazaka građana Vovodine u zemlje inostranstva. Posebno teško stanje je u seoskim sredinama, ali u poslednje vreme je sve masovniji i odlazak ljudi iz gradskih sredina.
Saopštenja | Petak, 20. 07. 2018. | Komentara: 0

Vlast da štiti interes svojih građana, a ne ruske kompanije

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije i Pokrajinsku vladu da javnosti saopšte dokle će NIS kao kompanija sa većinskim ruskim vlasništvom iz vojvođanskih oranica crpiti naftu i gas po najnižoj rudnoj renti u Evropi i u kakvom su stanju nalazišta tih energenata u Vojvodini.
Saopštenja | Četvrtak, 19. 07. 2018. | Komentara: 0

Otezanje suđenja podsticaj za nove napade na antifašiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine nema nameru da na bilo koji način utiče na sudski proces i rad pravosuđa. Ipak, činjenica da ni jedanaest godina nije dovoljno za to da odgovorni za napad na kolonu antifašista 7. oktobra 2007. godine u Novom Sadu budu osuđeni, velika je mrlja na obrazu ove zemlje.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook