Čanak: Šešelj je kukavica i davalac tuđe krvi

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Izjave | Nedelja, 22. 04. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Šešelj je kukavica i davalac tuđe krvi

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ukazuje da nije sigurno da je lider SRS Vojislav Šešelj zaista napravio incident sa hrvatskom zastavom, odnosno da ju je gazio i pocepao, ili je sve izmislio. Kako je istakao u razgovoru za Blic nedelje, Šešelj je čovek kome tako nešto nije strano i ne bi mu bilo prvi put. 

lsv

- Svaka njegova izjava je sumnjiva. Šešelju se ne može verovati ništa, on je sklon neistinama, a to je psihološki lako objašnjivo. Biti u zatvoru više od jedne decenije je ogroman psihički napor i da bi čovek preživeo psihički, on mora imati viši cilj. Njega je držala „pobeda nad Haškim ribunalom“ i on se uživeo u ulogu nekog martira koji će taj sud pobediti. Međutim, ova osuda sve to ruši. Jedno je biti razapet na krst zbog svoje ideje, a drugo biti osuđen kao ratni zločinac. To je u njemu probudilo zver – naglašava Čanak. 

Kako kaže, Šešelj više nije, kako je sam umislio i projektovao, zvezda i ugaoni kamen nekakvog patriotizma, već neko ko je pravosnažno osuđen za ratne zločine. To je, dodaje lider LSV, proizvelo ovo nemoćno divljanje u Skupštini i van nje. 

- Inače, on je kukavica i dobrovoljni davalac tuđe krvi. Suština priče je da je on, presudom da je ratni zločinac, izgubio smisao postojanja i izgubio onu vertikalu koja ga je više od deceniju držala u zatvoru i divljanjem hoće da kompenzuje odsustvo svog umišljenog moralnog kredibiliteta.On koji se uživeo u ulogu žrtve sada više to nije i inije viš nikakav heroj već samo osuđeni ratni zločinac – zaključio je Nenad Čanak.

 (BILSV, 22.04.2018)Saopštenja | Nedelja, 20. 05. 2018. | Komentara: 0

Kazniti odgovorne zbog nesreće na manifestaciji u Zrenjaninu

Povodom nesreće koja se juče dogodila na manifestaciji ''Banatska priča'' u Zrenjaninu, kada su dve osobe povređene usled obrušavanja velike metalne konstrukcije na bini, Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je dobro što su izbegnute tragične posledice, ali da je ovaj događaj još jedna sliku u nizu neodgovornosti lokalnih vlasti.
Saopštenja | Subota, 19. 05. 2018. | Komentara: 0

Krkobabić ne pomaže selu svojim praznim parolama

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od ministra zaduženog za regionalni razvoj Milana Krkobabića da, konačno, obavesti javnost o konkretnim merama koje Vlada i njegovo ministarstvo preduzimaju u cilju očuvanja seoskih sredina u našoj državi.
Iz medija | Subota, 19. 05. 2018. | Komentara: 0

Nelogično pravljenje problema oko poziva Kataloniji

Predsednik Odbora za evropske integracije i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je da je odluka predsednice Narodne skupštine Republike Srbije Maje Gojković da otkaže gostoprimstvo parlamentarcima sa Kosova i Katalonije bila ishitrena, jer to ne bi bio prvi put da isti posete republički parlament. On je u emisiji Politbiro Radio-televizije Vojvodine objasnio da su poslanici iz kosovskog parlamenta učestvovali u konferenciji koja je bila održana pre par godina.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook