Čanak: Šešelj je kukavica i davalac tuđe krvi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 22. 04. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Šešelj je kukavica i davalac tuđe krvi

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ukazuje da nije sigurno da je lider SRS Vojislav Šešelj zaista napravio incident sa hrvatskom zastavom, odnosno da ju je gazio i pocepao, ili je sve izmislio. Kako je istakao u razgovoru za Blic nedelje, Šešelj je čovek kome tako nešto nije strano i ne bi mu bilo prvi put. 

lsv

- Svaka njegova izjava je sumnjiva. Šešelju se ne može verovati ništa, on je sklon neistinama, a to je psihološki lako objašnjivo. Biti u zatvoru više od jedne decenije je ogroman psihički napor i da bi čovek preživeo psihički, on mora imati viši cilj. Njega je držala „pobeda nad Haškim ribunalom“ i on se uživeo u ulogu nekog martira koji će taj sud pobediti. Međutim, ova osuda sve to ruši. Jedno je biti razapet na krst zbog svoje ideje, a drugo biti osuđen kao ratni zločinac. To je u njemu probudilo zver – naglašava Čanak. 

Kako kaže, Šešelj više nije, kako je sam umislio i projektovao, zvezda i ugaoni kamen nekakvog patriotizma, već neko ko je pravosnažno osuđen za ratne zločine. To je, dodaje lider LSV, proizvelo ovo nemoćno divljanje u Skupštini i van nje. 

- Inače, on je kukavica i dobrovoljni davalac tuđe krvi. Suština priče je da je on, presudom da je ratni zločinac, izgubio smisao postojanja i izgubio onu vertikalu koja ga je više od deceniju držala u zatvoru i divljanjem hoće da kompenzuje odsustvo svog umišljenog moralnog kredibiliteta.On koji se uživeo u ulogu žrtve sada više to nije i inije viš nikakav heroj već samo osuđeni ratni zločinac – zaključio je Nenad Čanak.

 (BILSV, 22.04.2018)



Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook