Čanak: Šešelj je kukavica i davalac tuđe krvi

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Nedelja, 22. 04. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Šešelj je kukavica i davalac tuđe krvi

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ukazuje da nije sigurno da je lider SRS Vojislav Šešelj zaista napravio incident sa hrvatskom zastavom, odnosno da ju je gazio i pocepao, ili je sve izmislio. Kako je istakao u razgovoru za Blic nedelje, Šešelj je čovek kome tako nešto nije strano i ne bi mu bilo prvi put. 

lsv

- Svaka njegova izjava je sumnjiva. Šešelju se ne može verovati ništa, on je sklon neistinama, a to je psihološki lako objašnjivo. Biti u zatvoru više od jedne decenije je ogroman psihički napor i da bi čovek preživeo psihički, on mora imati viši cilj. Njega je držala „pobeda nad Haškim ribunalom“ i on se uživeo u ulogu nekog martira koji će taj sud pobediti. Međutim, ova osuda sve to ruši. Jedno je biti razapet na krst zbog svoje ideje, a drugo biti osuđen kao ratni zločinac. To je u njemu probudilo zver – naglašava Čanak. 

Kako kaže, Šešelj više nije, kako je sam umislio i projektovao, zvezda i ugaoni kamen nekakvog patriotizma, već neko ko je pravosnažno osuđen za ratne zločine. To je, dodaje lider LSV, proizvelo ovo nemoćno divljanje u Skupštini i van nje. 

- Inače, on je kukavica i dobrovoljni davalac tuđe krvi. Suština priče je da je on, presudom da je ratni zločinac, izgubio smisao postojanja i izgubio onu vertikalu koja ga je više od deceniju držala u zatvoru i divljanjem hoće da kompenzuje odsustvo svog umišljenog moralnog kredibiliteta.On koji se uživeo u ulogu žrtve sada više to nije i inije viš nikakav heroj već samo osuđeni ratni zločinac – zaključio je Nenad Čanak.

 (BILSV, 22.04.2018)Događaji | Ponedeljak, 10. 12. 2018. | Komentara: 0

Otvaranje još dva poglavlja sa EU je velika i važna vest

Otvaranjem još dva poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom Republika Srbija nastavlja svoj evropski put. I to je velika i važna vest, naglasio je predsednik Odbora za evropske integracije i predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak u vezi sa otvaranjem dva nova pregovaračka poglavlja sa EU.
Saopštenja | Ponedeljak, 10. 12. 2018. | Komentara: 0

Poštovanje ljudskih prava naše društvo će učiniti boljim

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton podsetio je danas na važnost poštovanja ljudskih prava. 
Saopštenja | Ponedeljak, 10. 12. 2018. | Komentara: 0

Dan ljudskih prava u Srbiji: bez vode za piće, knjiga i pravde

Sedamdeset godina nakon usvajanja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, Republika Srbija Dan ljudskih prava dočekuje kao zemlja koja ima još mnogo toga da uradi i ispravi. Diskriminacija i nasilje prema ženama, ili stigmatizacija osoba sa invaliditetom, samo su neki od brojnih pitanja kojima treba znatno intenzivnije da se posveti.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook