Čanak: Šešelj je u politici ono što su starlete u rijalitiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 26. 04. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Šešelj je u politici ono što su starlete u rijalitiju

BEOGRAD - Vojislav Šešelj je psihopata, o čemu može posvedočiti svako ko je bio na prva dva predavanja iz psihologije i kukavica koja se junači nad slabijima od sebe, onda kada iza njega stoji država i službe kojima decenijama verno služi, poručio je u razgovoru za list Danas predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, komentarišući poslednje ispade vođe radikala i njegove najave da će sa pristalicama posetiti Hrtkovce 6. maja.

LSV

Lider LSV ocenio je da  Šešelj predstavlja vrstu "bizarne političke pornografije" i zbog toga što su današnji mediji vezani za čitanost i gledanost, koju vođa radikala podiže. Čanak navodi da je Šešelj u politici ono što su starlete u rijalitijima, te da mu je svrha da "golica najniže instinkte sluđenog dela stanovništva".

- Šešelj bi morao biti zatvoren, zato što je rekao da želi da ponovi zločine zbog kojih je osuđen na deset godina. Ne znam šta bi trebalo da se desi da bi se shvatilo da je on opasnost po ovo društvo. Nedopustivo je dozvoliti da Šešelj ide da provocira ljude tamo gde je učestvovao u etničkom čišćenju, za šta je i osuđen. Taj čovek je bio gruba i slepa sila Slobodana Miloševića koji mu je ustupao čitave kasarne da ima gde da skuplja ološ i zločince - kaže Čanak.

Upitan da li bi moglo da dođe do eventualnog sukoba pristalica radikala i LSV -a ukoliko dođe do susreta u Hrtkovcima, Čanak podseća da su se ligaši sukobili sa neonacistima 07. novembra 2007. godine u Novom Sadu, te da nema povlačenja pred zločinima. 

Čanak još tvrdi i da je nakon prelaska većeg dela Šešeljevih birača i kadrova u SNS, u radikalnoj stranci ostao "ekstrakt zlikovaštva", koji predstavlja mulj u intelektualnom kao i svakom drugom smislu, od koga se ništa pametno ne može očekivati.

- Ukoliko država zaista želi da ih spreči, onda će na ulasku u Hrtkovce poslati policiju sa maricama i svakom ko se pojavi dati mogućnost da se vrati nazad ili da uđe u maricu. Ukoliko država ne postupi na taj način, onda mi više nemamo šta da razgovaramo i moramo da radimo posao države, a njena obaveza je da tu svinjariju spreči - ističe Čanak.

Prema njegovim rečima, Šešelj kao osuđeni ratni zločinac sedi u skupštini, iako mu je po slovu zakona mandat prestao onog trenutka kada mu je izrečena osuđujuća presuda. Zbog toga, navodi Čanak, svaka odluka koju skupština donese sa njim, kao čovekom koji se lažno predstavlja kao narodni poslanik, može biti dovedena u  pitanje pred Ustavnim sudom. On usled takve situacije upozorava da bi, u međunarodnom smislu, neko ko se za to zainteresuje mogao da dovede u pitanje vladavinu prava u Srbiji, bez koje Poglavlje 23 pada u vodu, a time i približavanje Evropskoj uniji.

- Drugim rečima, kome ide u korist ovo što Šešlje radi? Ruskoj Federaciji. Tu postoji čista pravolinijska veza, na osnovu koje on vešto manipuliše svojom medijskom atraktivnošću i u javnosti pravi pometnju i papazjaniju. Nije istina da država ne može da spreči gomilu zlikovaca iz SRS da uđu u neko selo i naprave cirkus, jer država ima monopol nad silom. Međutim, problem je što ne postoji politička volja da se to uradi - smatra Čanak.

On upozorava da društvo mora da se brani od Šešelja, tako što će svi akteri sa političke scene ustati protiv onoga što lider radikala radi. Čanak tvrdi da je Šešel] "lažov i da svi to dobro znaju", te da će bez ikakvih skrupula upotrebiti najprostačkiji ulični način podvale, jer to ne utiče negativno na njegovo biračko telo već mu, naprotiv, donosi poene.
(BILSV, 26.04.2018)
 




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook