Čanak: Šešelj nije poslanik već ratni zločinac

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 08. 05. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Šešelj nije poslanik već ratni zločinac

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednik Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije Nenad Čanak izjavio je danas da je “bizarno” da mu u Skupštini Srbije pitanja postavlja lider radikala Vojislav Šešelj, jer on nije narodni poslanik, prenela je Autonomija.info.

LSV

- Obavešten sam da je postavljeno to pitanje zašto je na konferenciju u Beogradu pozvana i parlamentarna delegacija Kosova, kao i da je poslaničko pitanje postavio Šešelj dr Vojislav. Međutim, on nije narodni poslanik s obzirom da mu je prestao mandat po sili zakona jer je osuđeni ratni zločinac, što je već bizarno samo po sebi - rekao je Čanak agenciji Beta.

Čanak je rekao da je nakon Šešeljevog istupa u parlamentu, predsednica skupštine Maja Gojković “stornirala” poziv parlamentarnoj delegaciji Kosova.

- Pošto je dobila uveravanja da niz poslanika iz zemlje i inostrastva neće prisustvovati skupu ukoliko na njega dođe delegacija sa Kosova, ona je odlučila da stornira poziv da bi skup bio što uspešniji. S obzirom da je ona iz vladajuće stranke a ja nisam, logično je da različito gledamo na te stvari. Međutim, ona je predsednica skupštine i njena je poslednja - naveo je Čanak.

On je podsetio da  Odbor za evropske integracije Skupštine Srbije organizuje međuparlamentarnu konferenciju “Kroz ideju EU ka miru i razvoju”, 11. i 12 maja u Beogradu, kao i da poslanici Skupštine Srbije učestvuju na različitim međunarodnim konferencijama u inostranstvu na kojima učestvuju i poslanici iz parlamenta Kosova.

- Tako da ovo nije nikakav presedan koji se nikada nije desio - kazao je Čanak i dodao je da je i lično bio prisutan na nizu konferencija o EU i pitanjima vezanim za EU, od Kipra i Gruzije do Estonije, i rekao da je samim tim bilo potpuno logično da se jedna takva konferencija organizuje i u Beogradu, čime bi i Skupština Srbije i država Srbija pokazali da su za evropske integracije i evropske vrednosti.

- Kada smo pravili spisak zvanica, išli smo po spiskovima zvanica sa niza skupova sličnoga formata na kojima su bile naše delegacije. S obzirom da se parlamentarci Kosova sa zvezdicom pojavljuju na tim skupovima, i s ozbirom da je u pitanju parlamentarna stvar, mi smo išli logikom da pozovemo parlamentarce od Skupštine Vojvodine do Evropskog parlamenta koji su u nadležnim odborima, i nismo u tome videli nikakav problem, s obzirom da to ne podrazumeva nikakvo niti statusno definisanje niti šta drugo - objasnio je Čanak.

(BILSV, 08.05.2018)



Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook