Čanak: SPC se ponaša kao narko kartel

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Četvrtak, 02. 04. 2020. | Komentara: 0

Čanak: SPC se ponaša kao narko kartel

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak optužio je Srpsku pravoslavnu crkvu da se ponaša kao narko kartel.

LSV

- SPC: Ne plaća porez, ne poštuje zakone, poziva na nepoštovanje zakona, svojim delovanjem masovno ugrožava javno zdravlje stanovništva, stavlja se iznad države. Jedina razlika između njih i narko kartela je što Kolumbija dilerima ne uplaćuje iz budžeta socijalno i zdravstveno - napisao je Čanak na Tviteru.

Čanak je tako reagovao povodom informacije da je banatski vladika SPC-a Nikanor održao propoved u kojoj je otvoreno pozvao vernike da prekrše sve mere Vlade Srbije, jer je „sveta pričest najbolji lek“, a „crkva najbolja bolnica“ i da im slobodu kretanja “jedino bog može zabraniti”. On je vernike savetovao da zakone poštuju samo u onoj meri koliko je to „saglasno sa bogom i sa crkvenim propisima i sa Svetim pismom“ , a da je svako ko ih drugačije savetuje „bludnik i bezbožnik“.

(SzILSV, 02.04.2020)
Iz medija | Ponedeljak, 01. 06. 2020. | Komentara: 0

Srbija već dugo lažima truje odnose sa Crnom Gorom

Ja sam predsjednik Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije i mi sa velikim interesovanjem, pa čak bih rekao i malo zavisti, gledamo na uspjehe Crne Gore u približavanju evropskim standardima – pitajući se zašto mi ne možemo da idemo tom brzinom. To je razmišljanje onih koji su iskreni zagovornici evropske ideje. Oni koji su zagovornici ideje da je Crna Gora samo još jedna "odmetnuta srpska zemlja" njima je naravno evropski put Crne Gore potpuno neprihvatljiv - kaže Nenad Čanak
Saopštenja | Ponedeljak, 01. 06. 2020. | Komentara: 0

UDS: Pravna država i jednaka zaštita na sudu za sve

Nenad Konsantinović, jedan od lidera Ujedinjene demokratske Srbije kazao je u Čačku da će, kroz izgradnju pravne i demokratske države, UDS obezbediti zagarantovanu pravdu na sudu svim preduzetnicima.
Odbori LSV | Ponedeljak, 01. 06. 2020. | Komentara: 0

Kisačani: Vojvođanski front pokazao da ima ko da nas čuje i razume

Po ko zna koji put u proteklom periodu, i danas su kandidati i kandidatkinje liste Vojvođanski front – ujedinjeni za demokratski Novi Sad za odbornike u Skupštini grada razgovarali sa građanima ispred pijace u Kisaču.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook