Čanak: SPC se ponaša kao narko kartel

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Četvrtak, 02. 04. 2020. | Komentara: 0

Čanak: SPC se ponaša kao narko kartel

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak optužio je Srpsku pravoslavnu crkvu da se ponaša kao narko kartel.

LSV

- SPC: Ne plaća porez, ne poštuje zakone, poziva na nepoštovanje zakona, svojim delovanjem masovno ugrožava javno zdravlje stanovništva, stavlja se iznad države. Jedina razlika između njih i narko kartela je što Kolumbija dilerima ne uplaćuje iz budžeta socijalno i zdravstveno - napisao je Čanak na Tviteru.

Čanak je tako reagovao povodom informacije da je banatski vladika SPC-a Nikanor održao propoved u kojoj je otvoreno pozvao vernike da prekrše sve mere Vlade Srbije, jer je „sveta pričest najbolji lek“, a „crkva najbolja bolnica“ i da im slobodu kretanja “jedino bog može zabraniti”. On je vernike savetovao da zakone poštuju samo u onoj meri koliko je to „saglasno sa bogom i sa crkvenim propisima i sa Svetim pismom“ , a da je svako ko ih drugačije savetuje „bludnik i bezbožnik“.

(SzILSV, 02.04.2020)
Saopštenja | Ponedeljak, 06. 07. 2020. | Komentara: 0

Šešelj crta mete na čelima građana, a država ćuti

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nedopustivo ćutanje nadležnih organa na sramno političko delovanje lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.
Izjave | Nedelja, 05. 07. 2020. | Komentara: 0

Šešeljeve uvrede su dokaz gluposti velikosrpskog nacionalizma

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ocenio je da su uvrede lidera radikala Vojislava Šešelja na račun funkcionerke Demokratske stranke Aleksandre Jerkov samo još jedan primer gluposti velikosrpskog nacionalizma.
Odbori LSV | Sreda, 01. 07. 2020. | Komentara: 0

Tot: Nakon izbora, u Bečeju su svi na gubitku

Sumirajući rezultate, predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej Ferenc Tot, inače prvi na izbornoj listi, konstatovao je da su njihovi birači većinom odlučili da ne učestvuju na izborima.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook