Čanak: Spoljnopolitički prioritet Srbije članstvo u EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 04. 07. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Spoljnopolitički prioritet Srbije članstvo u EU

BEOGRAD - Predsednik skupštinskog Odbora za evropske integracije Nenad Čanak razgovarao je danas sa ambasadorom Francuske Federikom Mondolonijem o perspektivama evropskih integracija Srbije, proširenju Evropske unije i bilateralnim odnosima dve zemlje.

LSV

Čanak je istakao da je spoljnopolitički prioritet Srbije članstvo u EU i da većina narodnih poslanika podržava evropske integracije Srbije. Kada je u pitanju podrška građana, Čanak je naveo da prema najnovijem istraživanju, 52 odsto građana Srbije podržava evropske integracije i da je ta podrška uvećana za tri odsto u odnosu na prethodno istraživanje, saopšteno je iz parlamenta.

On je istakao da je zadovoljan zbog nedavnog otvaranja još dva pregovaračka poglavlja, 33 i 13, i istakao da je od početka pregovaranja, 2015. godine, ukupno otvoreno 14, od 35 poglavlja, da su dva privremeno zatvorena, a da su trenutno spremne još tri pregovaračke pozicije. Čanak je naglasio da je potrebno da se ubrza dinamika pregovaranja, kako bi sva pregovaračka poglavlja bila zatvorena do kraja 2023. godine i kako bi Srbija stekla članstvo u EU 2025. godine, kako je Strategijom o proširenju prepoznato kao moguća perspektiva.

(BILSV, 04.07.2018)
 



Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook