Čanak: Srbija na klackalici istok-zapad, ubrzati pristup EU

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Nedelja, 09. 02. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Srbija na klackalici istok-zapad, ubrzati pristup EU

BEOGRAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednik Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije Nenad Čanak smatra da će jedna od glavnih tema predstojećih izbora biti Evropska unija ili evroazijska koncepcija, jer kako ocenjuje Srbija nikada nije bila na „klackalici“ kao sada - kojim putem da ide.

LSV

Kada je reč o novoj metodologiji proširenja, Čanak kaže da se nova pravila, na osnovu njemu dostupnih informacija, neće odnositi na Srbiju i da smatra da treba slediti put kojim smo krenuli, samo što taj put, kaže, mora biti ubrzan. Kaže da će najveći problem za ubrazanje biti to da se ispoštuje ono što je u našem interesu, a to je pravna država i vladavina zakona.

- Jer, došli smo u poziciju da se zakoni primenjuju po Pašićevoj definiciji '“Zakoni su za protivnici“, a to ne sme da se radi - rekao je Čanak za Tanjug.

Upitan da li bi Srbija, ukoliko može da bira, trebalo da prihvati novu metodologiju, predsednik skupštinskog Odbora za evropske integracije je, uoči sastanka sa komesarom za proširenje u srpskom parlamentu, Oliverom Varhejiem, kazao da nije potpuno upoznat sa detaljima i da na osnovu toga treba proceniti šta je efikasnije za Srbiju.

- Najvažnije je što je moguće više ubrzati pristup Srbiji Evropskoj uniji i videti do koje mere nova metodologija omogućava pristup pretpristupnim fondovima i svemu ostalom što mogu biti pogodnosti za građane ovog trenutka - rekao je Čanak.

Mišljenja je da je bolje ovog trenutka koristiti sve mogućnosti koje pružaju pretpristupni fondovi nego čekati punopravno članstvo koje „kada bude – biće“. Građani, kaže Čanak, treba da žive sada, a ne za neku imaginarnu budućnost.
 (SzILSV, 09.02.2020)Događaji | Nedelja, 16. 02. 2020. | Komentara: 0

Bojkot je loš jer će povećati broj poslanika SNS

Pitanje Vojvodine je pitanje koje mora da se drži otvorenim. Vojvodina je jedina šansa ove zemlje da pokaže kako treba da se živi u zemlji u kojoj je nedopustivo da se crkvi vrati pola Nacionalnog parka Fruška gora, a oni prvo što urade uzmu motorke i poseku, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. 
Izjave | Subota, 15. 02. 2020. | Komentara: 0

Lazić: Žene žele da budu ravnopravne u donošenju odluka

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić izjavila je danas da žene žele da budu ravnopravne sa muškarcima kada je u pitanju donošenje odluka i vođenje politika kako na republičkom, tako i na svim lokalnim nivoima. To će im, u velikoj meri, omogućiti izmenjen Zakon o izboru narodnih poslanika, koji propisuje da na izbornim listama mora biti 40% manje zastupljenog pola, odnosno žena. 
Saopštenja | Subota, 15. 02. 2020. | Komentara: 0

LSV: Pokret slobodnih građana da osudi izjave Sergeja Trifunovića

Liga socijaldemikrata Vojvodine poziva članove i članice Pokreta slobodnih građana da se ograde od izjava predsednika njihove stranke Sergeja Trifunovića i osude njegov neprimeren rečnik.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook