Čanak: Tražimo odgovornost Vlade Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 22. 09. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Tražimo odgovornost Vlade Vojvodine

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražiće posebno zasedanje Skupštine Vojvodine na kojem će se raspravljati o "opstrukciji" rada pokrajinskog parlamenta koju je vršila Vlada Vojvodine, najavio je danas lider LSV Nenad Čanak.

Nenad Čanak

- Moramo vratiti dignitet pokrajinskoj skupštini, koja je očigledno u jednoj velikoj meri postala talac izvršne vlasti u Vojvodini. To je nedopustivo - rekao je Čanak za agenciju Beta, a prenosi RTV. Predsednik LSV je ocenio da se pokrajinska administracija od strane pojedinaca koristi pre svega za "ličnu promociju i marketing" i dodao da je rad te administracije u velikoj meri opterećen politikom. Čanak je upitao kako je moguće da Skupština Vojvodine zaseda samo dva puta godišnje.

- Onda se pojavila teza da pošto Skupština Vojvodine ne radi, treba je ukinuti. A onda je jasno da Vojvodini ne treba ni vlada. To je veoma opasan proces za Vojvodinu - rekao je Čanak. On je optužio Vladu Vojvodine da je neefikasna u strateškim stvarima vezanim za Pokrajinu, poput otvaranja kancelarije u Briselu i bržeg uključivanja Vojvodine u evropske ekonomske tokove. Podsetio je da je Vojvodina, od nekada najrazvijenijeg dela Srbije, prema najnovijim podacima Zavoda za statistiku Srbije, dospela na listu nerazvijenih područja. Čanak je optužio pokrajinsku vladu da je bila inertna i kada je u pitanju donošenje zakona o svojini, koji je, prema njegovim rečima, trebalo da bude usvojen još pre godinu i po.
(BILSV, 22 .09. 2011.)



Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook