Čanak: U toku rusifikacija Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 24. 10. 2011. | Komentara: 0

Čanak: U toku rusifikacija Srbije

BEOGRAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas na skupu u organizaciji Helsinškog odbora za ljudska prava da je u toku "rusifikacija Srbije" koja se sprovodi insistiranjem na ne rešavanju kosovskog problema.

Nenad Čanak

Kako je naveo, cilj je da Srbija postane pijun Rusije u njenim odnosima sa drugim silama. Čanak je rekao da EU nije učinila ništa konstruktivno da reši problem Kosova, jer se time bave trećerazredni činovnici, pa se zato niko nije setio trika da od Beograda i Prištine traži carinsku uniju.
- Ne postoji u ovoj zemlji politički eksploatisanija tema od kosovske. Brojne decenije unazad obeležio je neki problem vezan za teritoriju Kosova, ali i neuspešni pokušaji njihovog rešavanja. Nemam nameru da se opredeljujem za ovo, ili ono, ove ili one... ne vidim na sceni nijedno konstruktivno rešenje. Pa i Ustav iz 2006. predviđa sve osim šta da se radi sa Kosovom - istakao je Čanak. Zašto se bilo ko čudi, upitao je predsednik LSV, što Kosovo predstavlja "nerešiv čvor" kada od tog "čvora" žive generacije kriminalaca.
- Očito je da se ova zemlja, bežeći od najbolnijeg u svom intelektualnom i kulturnom biću, survava u ponor nekakve rusifikacije, pa nas ambasador Rusije uči pameti - kaže Čanak.
- Zemlja se nalazi na prekretnici, rukovodstvo se suočava sa ozbiljnom opstrukcijom. Evropa nije učinila ništa konstruktivno da čvor razreši, Evropska unija se nije dosetila da zatraži carinsku uniju na teritiriji gde postoji 30 prelaza, a samo dva su krizna. Svako ko misli da će se čvor razrešiti bez lustracije i u ambijentu gde je patrijarh politička, a ne duhovna figura, vara se - rekao je Čanak.

(BILSV, 24.10.2011.)



Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook