Čanak: Usvojeni zakon ne vodi decentralizaciji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 27. 06. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Usvojeni zakon ne vodi decentralizaciji

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je danas da usvajanje izmena Zakona o finansiranju lokalne samouprave ne vodi u pravcu decentralizacije i da su zbog toga poslanici LSV-a bili uzdražni prilikom usvajanja tog propisa.

Nenad Čanak

Čanak je novinarima u Skupštini Srbije rekao da usvajanje tog zakona neće rešiti pitanje transfera lokalnim samoupravama, već će "samo proizvesti novi tip prebacivanja odgovornosti sa centra države na lokal".

"Mislim da treba dobro promisliti kuda vodi ova pomama za decentralizacijom. Do ovakvih iznudjenih glasanja " naveo je lider LSV-a. Upitan zašto poslanici LSV nisu glasali protiv usvajanja izmena Zakona o finansiranju lokalne samouprave, on je rekao da su hteli da pokažu stav da je sasvim svejedno i da to nije decentralizacija već prikupljanje političkih poena.

Čanak je kazao da će samo neke lokalne samouprave profitirati, a najviše Beograd, te da zbog toga taj zakon odgovara "samo nekima, a ne celoj državi ni procesu decentralizacije, kao osnovi demokratskog društva". Skupština Srbije usvojila je danas izmene Zakona o finansiranju lokalne samouprave koji su predložili Ujedinjeni regioni Srbije. Zakon je podržalo 108 poslanika vladajuće koalicije, od 127 koliko ih je bilo u sali.

(BILSV, 27. 06. 2011.)




Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook