Čanak: Usvojeni zakon ne vodi decentralizaciji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 27. 06. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Usvojeni zakon ne vodi decentralizaciji

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je danas da usvajanje izmena Zakona o finansiranju lokalne samouprave ne vodi u pravcu decentralizacije i da su zbog toga poslanici LSV-a bili uzdražni prilikom usvajanja tog propisa.

Nenad Čanak

Čanak je novinarima u Skupštini Srbije rekao da usvajanje tog zakona neće rešiti pitanje transfera lokalnim samoupravama, već će "samo proizvesti novi tip prebacivanja odgovornosti sa centra države na lokal".

"Mislim da treba dobro promisliti kuda vodi ova pomama za decentralizacijom. Do ovakvih iznudjenih glasanja " naveo je lider LSV-a. Upitan zašto poslanici LSV nisu glasali protiv usvajanja izmena Zakona o finansiranju lokalne samouprave, on je rekao da su hteli da pokažu stav da je sasvim svejedno i da to nije decentralizacija već prikupljanje političkih poena.

Čanak je kazao da će samo neke lokalne samouprave profitirati, a najviše Beograd, te da zbog toga taj zakon odgovara "samo nekima, a ne celoj državi ni procesu decentralizacije, kao osnovi demokratskog društva". Skupština Srbije usvojila je danas izmene Zakona o finansiranju lokalne samouprave koji su predložili Ujedinjeni regioni Srbije. Zakon je podržalo 108 poslanika vladajuće koalicije, od 127 koliko ih je bilo u sali.

(BILSV, 27. 06. 2011.)




Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.
Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook