Čanak: Voleo bih da mi Segrej Trifunović to kaže u lice

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 02. 03. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Voleo bih da mi Segrej Trifunović to kaže u lice

NOVI SAD - Ono šta sam video, ne verujem da je Sergej Trifunović izgovorio. To su stvari toliko van bilo kakvog političkog razgovora, da u to potpuno ne verujem, kaže lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

LSV

Na ovaj način Čanak je za Blic prokomentarisao sinoćni skandalozni nastup glumca i lidera PSG Sergeja Trifunovića u Novom Sadu, u kome je izvređao političke neistomišljenike i Nenada Čanka, o kome je govorio i u kontekstu ocepljenja Vojvodine.

- Ne verujem da je to rekao, a ako jeste, i ako to zaista misli, želeo bih da mi to kaže u lice. Jednostavno, ne verujem da je sve to izgovorio neko ko se zalaže za promenu sistema u Srbiji, a ko nudi nekakav govor koji nije primeren građanskom društvu - kaže Čanak.

Lider LSV nije bio juče na Trifunovićevom nastupu, kaže da je pogledao neki snimak, i navodi da je možda reč o „nekakvom izmišljenom pokušaju da se napravi nekakva svađa“. Govoreći o otcepljenju, Čanak kaže da hiljadu puta izrečena laž postaje istina.

- O otcepljenju se priča desetinama godina unazad pa sve do danas, i uvek se koristi jer je najelegantnije rešenje da dobijete neku bitku, jer niko zapravo otcepljenje neće. Ta trabunjanja oko secesije su priče koje prolaze, i za one koji nemaju šta drugo da radi. Ko ne zna ništa o tome i Vojvodini, priča o secesiji - priča Čanak.

Kako je naveo, ima i napismeno da stranka na čijem je čelu nema separatističke težnje.

- U jednom od prethodnih saziva skupštine, jedan od poslanika SRS je postavio pitanje o separatističkom delovanju LSV, i tada dobio odgovor od policije da ona nema saznanja o tome. Tako da, imamo i napismeno da LSV to nije. To je priča koja se koristi kao opšte mesto - objasnio je Čanak.

 (SzILSV, 02.03.2019)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook