Čanak: Za lustraciju i decentralizaciju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Utorak, 14. 03. 2017. | Komentara: 0

Čanak: Za lustraciju i decentralizaciju

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za predsednika Srbije Nenad Čanak izjavio je da se na kandidaturu odlučio jer je za Srbiju važno progovoriti o pitanjima koja se već dugo guraju pod tepih, počev od Kosova do decentralizacije. U „Alo! dvoboju“, u kojem je učestvovao i kandidat za predsednika kojeg je predložio DSS Aleksandar Popović, Čanak je rekao da će u drugom krugu predsedničkih izbora podržati svakog kandidata opozicije sa kojim deli elementarni vrednosni sistem.
Intervju prenosimo u celosti.

LSV

Koji je osnovni motiv zbog kojeg ste se kandidovali za predsednika Srbije?

- Važno je za ovu zemlju i njenu budućnost progovoriti o pitanjima koja se predugo guraju pod tepih – počev od Kosova i lustracije do decentralizacije. Nisam siguran da su ostali kandidati spremni da o njima progovore i zato sam se kandidovao.

Kako ocenjujete rad aktuelnog predsednika Tomislava Nikolića?

- On je, nažalost, u velikoj meri kompromitovao funkciju predsednika Republike Srbije, što svojim munjevitim sticanjem akademskih titula, što brojnim međunarodnim gafovima, insistiranjem na reviziji prošlosti i direktno poslušničkim odnosom prema Putinovoj Rusiji.

Da li Srbiji treba novi ustav, očekujete li neke promene kada je reč o Vojvodini?

- Od samog početka sam bio protiv donošenja ovog ustava. LDP i LSV su demonstrirali ispred Narodne skupštine kada je donošen. Deset godina se pokazuje koliko je loš i da će na putu ka EU morati da se menja u vezi sa mnogo pitanja, među kojima je i decentralizacija zemlje i položaj Vojvodine. Najbolje bi bilo da se sve to nađe u potpuno novom ustavu.

Da li ste za nastavak razgovora u Briselu?

- EU je bolji put za poboljšanje kvaliteta života građana i očuvanje suvereniteta Srbije. 

Koga ćete podržati u drugom krugu?

- Svakog kandidata opozicije sa kojim delim elementarni vrednosni sistem.

Šta mislite o kandidatu Aleksandru Popoviću?

- Politički se ne slažem sa njim po nizu pitanja, ali ga poštujem kao stručnjaka i vaspitanog čoveka.

 (BILSV, 14.03.2017)



Odbori LSV | Četvrtak, 08. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto gori Fruška gora?

Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani poziva ministre unutrašnjih poslova i zaštite životne sredine da hitno obaveste javnost koji su uzroci požara koji su besneli sinoć na Fruškoj gori, kao i kako se planira sanacija posledica požara.
Odbori LSV | Utorak, 06. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani Zrenjanin: Zahtevamo transparentnost gradske administracije u vezi sa biračkim spiskovima

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin, uputila je danas Gradskoj upravi grada Zrenjanina zahtev za dostupnost informacije od javnog  značaja - ukupan broj građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak na današnji dan.
Odbori LSV | Petak, 02. 02. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura se ne meša u svoj posao i dopušta neljudski tretman prema radnicima Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani traži od svih nadležnih državnih organa, kao i od zrenjanske lokalne samouprave, da najzad počnu da rade svoj posao i učine sve da se ispoštuju zakonske obaveze kineskih investitora u fabrici Linglong. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook