Čanak: Začudila me Tadićeva poseta Nikoliću

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Začudila me Tadićeva poseta Nikoliću

NOVI SAD - Predsednik Lige  socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je za Danas da je začuđen odlukom predsednika Srbije Borisa Tadića da poseti "radikalskog vođu" Tomislava Nikolića kada je počeo štrajk glađu i žeđu, kao i da će o tome s njim morati da razgovara.

"Boris Tadić je posle par sati nepijenja radikalskog vođe Tomislava Nikolića odmah otišao da se zabrine za njegovu sudbinu, a nisam primetio da je toliko brige bilo kada su ljudi iz očaja i nemoći sekli sebi udove da bi skrenuli pažnju na teško stanje u kome žive. To je stvar koja mi nije jasna i mislim da je to nešto o čemu ćemo morati ozbiljno da razgovaramo, a ne o ovoj šaradi " upozorio je Čanak. Predsednik LSV je istovremeno začuđen ponašanjem medija u celom slučaju.

"Zaista je čudno da se digne ovolika halabuka oko nekakvog štrajka zato da bi se došlo do izbora mesec ili dva ranije. To je uvredljivo za zdrav razum i jasno se vidi da iza toga stoji najobičnije politikanstvo " kaže Čanak. Prema njegovim rečima, Nikolić se prilikom donošenja političkih odluka samo drži onoga što je naučio dok je bio funkcioner SRS.

"Što se tiče štrajkova glađu kao vida političke borbe u parlamentarnoj demokratiji, oni su svi to naučili od svog vođe, idola i ideološkog lidera Šešelja dr Vojislava. Meni je još pred očima slika uprepodobljenog Tomislava Nikolića kako priča da će Šešelj da posti do smrti u haškom kazamatu. Naravno, niti je on postio do smrti, niti je šta od toga bilo, kao što neće biti ni sada. Da držanje povremenih dijeta daje političke rezultate, a da sam ja svaki put kad sam držao dijetu to proglašavao za štrajk glađu, i da se neko na to obazirao, dosad bi Vojvodina već bila kontinent " zaključio je Nenad Čanak.

(BILSV, 19. 04. 2011.)
Saopštenja | Sreda, 13. 11. 2019. | Komentara: 0

Poboljšati mere pronatalitne politike budžetom za 2020. godinu

Liga socijaldemokrata Vojvodine predlaže da na narednoj sednici, u trenutku usvajanja Zakona o budžetu za 2020. godinu, ne bi bilo loše dodati neku poziciju kojom će biti isplaćivane naknade porodiljama za svako živorođeno dete, povećan minimum koji se obračunava, da se ne bi ponovili sramotni iznosi koji ubrajaju i odbijanje za isplatu.
Izjave | Sreda, 13. 11. 2019. | Komentara: 0

Zašto državni organi ne reaguju na teror u Beloj Crkvi?

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da partijski nasilnici i gaulajteri zavode kapilarni teror po Srbiji, a da je Branko Malović nadaleko čuven po metodama koje sprovodi po južnom Banatu. 
Saopštenja | Ponedeljak, 11. 11. 2019. | Komentara: 0

Ostavite se ratova i gledajte u budućnost!

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je otkrivanje spomen-ploče komandantu Novosadskog korpusa nekadašnje JNA Mladenu Bratiću loš potez i da će dodatno uticati na pogoršanje odnosa u regionu.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook