Čanak: Začudila me Tadićeva poseta Nikoliću

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Začudila me Tadićeva poseta Nikoliću

NOVI SAD - Predsednik Lige  socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je za Danas da je začuđen odlukom predsednika Srbije Borisa Tadića da poseti "radikalskog vođu" Tomislava Nikolića kada je počeo štrajk glađu i žeđu, kao i da će o tome s njim morati da razgovara.

"Boris Tadić je posle par sati nepijenja radikalskog vođe Tomislava Nikolića odmah otišao da se zabrine za njegovu sudbinu, a nisam primetio da je toliko brige bilo kada su ljudi iz očaja i nemoći sekli sebi udove da bi skrenuli pažnju na teško stanje u kome žive. To je stvar koja mi nije jasna i mislim da je to nešto o čemu ćemo morati ozbiljno da razgovaramo, a ne o ovoj šaradi " upozorio je Čanak. Predsednik LSV je istovremeno začuđen ponašanjem medija u celom slučaju.

"Zaista je čudno da se digne ovolika halabuka oko nekakvog štrajka zato da bi se došlo do izbora mesec ili dva ranije. To je uvredljivo za zdrav razum i jasno se vidi da iza toga stoji najobičnije politikanstvo " kaže Čanak. Prema njegovim rečima, Nikolić se prilikom donošenja političkih odluka samo drži onoga što je naučio dok je bio funkcioner SRS.

"Što se tiče štrajkova glađu kao vida političke borbe u parlamentarnoj demokratiji, oni su svi to naučili od svog vođe, idola i ideološkog lidera Šešelja dr Vojislava. Meni je još pred očima slika uprepodobljenog Tomislava Nikolića kako priča da će Šešelj da posti do smrti u haškom kazamatu. Naravno, niti je on postio do smrti, niti je šta od toga bilo, kao što neće biti ni sada. Da držanje povremenih dijeta daje političke rezultate, a da sam ja svaki put kad sam držao dijetu to proglašavao za štrajk glađu, i da se neko na to obazirao, dosad bi Vojvodina već bila kontinent " zaključio je Nenad Čanak.

(BILSV, 19. 04. 2011.)




Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.
Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook