Čanak: Začudila me Tadićeva poseta Nikoliću

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Začudila me Tadićeva poseta Nikoliću

NOVI SAD - Predsednik Lige  socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je za Danas da je začuđen odlukom predsednika Srbije Borisa Tadića da poseti "radikalskog vođu" Tomislava Nikolića kada je počeo štrajk glađu i žeđu, kao i da će o tome s njim morati da razgovara.

"Boris Tadić je posle par sati nepijenja radikalskog vođe Tomislava Nikolića odmah otišao da se zabrine za njegovu sudbinu, a nisam primetio da je toliko brige bilo kada su ljudi iz očaja i nemoći sekli sebi udove da bi skrenuli pažnju na teško stanje u kome žive. To je stvar koja mi nije jasna i mislim da je to nešto o čemu ćemo morati ozbiljno da razgovaramo, a ne o ovoj šaradi " upozorio je Čanak. Predsednik LSV je istovremeno začuđen ponašanjem medija u celom slučaju.

"Zaista je čudno da se digne ovolika halabuka oko nekakvog štrajka zato da bi se došlo do izbora mesec ili dva ranije. To je uvredljivo za zdrav razum i jasno se vidi da iza toga stoji najobičnije politikanstvo " kaže Čanak. Prema njegovim rečima, Nikolić se prilikom donošenja političkih odluka samo drži onoga što je naučio dok je bio funkcioner SRS.

"Što se tiče štrajkova glađu kao vida političke borbe u parlamentarnoj demokratiji, oni su svi to naučili od svog vođe, idola i ideološkog lidera Šešelja dr Vojislava. Meni je još pred očima slika uprepodobljenog Tomislava Nikolića kako priča da će Šešelj da posti do smrti u haškom kazamatu. Naravno, niti je on postio do smrti, niti je šta od toga bilo, kao što neće biti ni sada. Da držanje povremenih dijeta daje političke rezultate, a da sam ja svaki put kad sam držao dijetu to proglašavao za štrajk glađu, i da se neko na to obazirao, dosad bi Vojvodina već bila kontinent " zaključio je Nenad Čanak.

(BILSV, 19. 04. 2011.)




Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.
Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.
Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook