Čapo: Poštovati izborne procedure i pravila

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 27. 08. 2015. | Komentara: 0

Čapo: Poštovati izborne procedure i pravila

NOVI SAD - Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Dejan Čapo ocenio je danas da u ovom trenutku ne postoji pravni osnov za raspisivanje izbora u januaru sledeće godine.

LSV

Čapo je za RTV rekao da se, pri spekulacijama oko termina održavanja izbora, zapostavljaju procedure i pravila, jer se jasno zna ko donosi odluke o raspisivanju izbora.
– U vremenu hiper produkcije afera, svako ko se iole razume u politički sistem i zakone zna na koji način se izbori raspisuju, koliko meseci ranije, ko ih raspisuje i može samo da se nasmeje drugačijem datumu svakog dana – dodao je poslanik LSV. Čapo je dodao i da izbori, zbog toga, nisu nešto što će javnost iznenaditi iza ćoška, već nešto o čemu će građani biti informisani mesecima unapred.
– Bespotrebno se stvara atmosfera kao da su stranački aktivisti i izborni štabovi u niskom startu, spremni na nekakav pucanj. Naravno, svi smo svesni da nam izbori predstoje i polako se pripremamo za izlaske na birališta, ali iskusni političari znaju da kampanja kreće prvog dana nakon završenih prethodnih izbora, a da će se, po raspisivanju novih izbora, samo intenzivirati – dodao je on. Čapo je istakao i da ne postoji nijedan racionalan razlog za raspisivanje republičkih izbora više od dve godine pre isteka mandata poslanika.
– Posebno ako se zna da vladajuća koalicija ima više od dve trećine poslanika – istakao je poslanik LSV. On se složio da bi pokrajinski i lokalni izbori trebalo da budu održani istog dana.
– Pre svega, zbog troškova izbora, a potom i kako birači ne bi u par meseci dva puta izlazili na glasanje", objasnio je Čapo. Komentarišući odnose u koaliciji na nivou pokrajine poslanik LSV je kazao da sve dok postoji zajednički imenitelj, odnosno rad na kvalitetnijem životu građana Vojvodine, koalicija LSV sa ostalim strankama će biti funkcionalna.
– LSV svoje račune polaže jedino i isključivo građanima Vojvodine. Ne koalicionim partnerima – poručio je Čapo. Na pitanje da li će ta stranka podržati predlog DS za promenu pokrajinske odluke o izboru poslanika Skupštine Vojvodine, poslanik LSV je istakao da je svaki predlog legitiman, ali i da smatra da izborne propise ne treba menjati pola godine pre redovnih izbora.
- A pritom je već prošle godine ta odluka promenjena - podsetio je Čapo.

(BILSV, 27. 08. 2015)



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook