Čapo: Traktor nije luksuz

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Čapo: Traktor nije luksuz

ZRENJANIN - Neophodno je izmeniti odluku Vlade Republike Srbije u vezi sa registracijom traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprivrednih mašina i LSV pokreće akciju u više od 280 vojvođanskih mesta gde će od građana zatražiti podršku za svoj zahtev da se registracija poljoprivrednih mašina plaća samo jednom, a ne svake godine " izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Dejan Čapo.

- Zbog teške ekonomske situacije poljoprivrednici u Srbiji dobijaju nedovoljne subvencije, a u odnosu na prošlu godinu repromaterijal je poskupeo za 30 odsto. Uz sve to, odnedavno je, pored radovnog tehničkog pregleda, uvedena i obaveza da se poljoprivredna vozila registruju svake godine. Mi u  Ligi socijaldemokrata Vojvodine  smatramo da je to prevelik danak za ionako osiromašena poljoprivredna domaćinstva " istakao je Čapo. On je dodao da je u poljoprivrednom domaćinstvu traktor oruđe za rad, a automobil luksuz, te da nije logično da se registracija obavlja po istom principu. Prema njegovim rečima obaveza redovnog tehničkog pregleda neophodna, kako bi se održao nivo bezbednosti na putevima, a da poljoprivredno vozilo treba registrovati samo prvi put.

- Statistički podaci govore da je do broj registrovanih poljoprivrednih gazdinstava do skoro rastao, što danas nije slučaj. Taj broj se drastično smanjio, pa su očekivanja da ih neće biti više od 90.000. Prema postojećim procenama 64.000 traktora radi u oko 240.000 gazdinstava, od kojih nisu sva aktivna " podsetio je Čapo. On je rekao i da Liga ne želi da poljoprivrednici i dalje budu čuvari socijalnog mira, a da Vojvodina dođe u situaciju da "guši" svoju osnovnu privrednu delatnost.

(BILSV, 12.04.2011.)




Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook