Čapo: Zaustaviti devalvaciju naučnog rada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 09. 09. 2014. | Komentara: 0

Čapo: Zaustaviti devalvaciju naučnog rada

BEOGRAD – Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Dejan Čapo pozvao je danas ministra prosvete da još jednom razmisli i prihvati amandman poslanika Lige. Kako je istakao, LSV je tražila da izmene Zakona o visokom obrazovanju omoguće produženje roka za studente doktorskih studija i da oni te studije umesto 2015/2016.godine završe 2017/2018. školske godine. 

LSV

Čapo je naglasio da je u obrazloženju Ministarstva prosvete, kojim je odbijen amandman LSV, verovatno slučajno i nenamernom greškom napisano da se studenti na magistarske studije
ne upisuju od 2005/2006. tako da rešenje u predlogu zakona obezbeđuje dovoljno vremena za završetak ovih studija. On je naglasio još jednom da su poslanici Lige tražili produženje roka za doktorske, a ne magistarske studije, te da ministar i vladajuća koalicija mogu do izglasavanja zakona promeniti odluku i prihvatiti amandman. Kako je rekao, ako je to omogućeno studentima osnovnih i magistarskih, zašto ne bi i onima koji su na doktorskim studijama.

- Čitavo jutro smo imali raspravu o preispitivanju i sumnje u validnost pojedinih doktorskih disertacija koje nam javnost nameće u poslednje vreme. Mislim da imamo sveopštu devalvaciju naučnog rada u Srbiji. Mislim da bi ovaj naš amandman pomogao studentima koji su već upisani i koji su već u hodu da im omogućimo više vremena da svoj nučno-istraživački rad sprovedu na bolji način i da na kraju taj njihov naučni rad zaista ima i pravu validnost prave doktorske disertacije – istakao je poslanik LSV Dejan Čapo.

(BILSV, 09.09.2014)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook