Čast nam je da nas blati ljotićevac Boško Obradović

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Utorak, 25. 12. 2018. | Komentara: 0

Čast nam je da nas blati ljotićevac Boško Obradović

Novi Sad, 25. decembar 2018 - Uzaludan je i politički besmislen posao reagovati na javne istupe Boška Obradovića o Ligi socijaldemokrata Vojvodine, ali moramo da istaknemo da je nama čast da nas blati čovek koji je celu svoju političku karijeru posvetio borbi protiv moderne i evropske Srbije.

LSV

Nikada nećemo moći da sarađujemo sa nekim ko je rekao da „postoji izvesna nepravda prema ulozi Dimitrija Ljotića, Milana Nedića i drugih Srba koji su prihvatili na sebe teret...“

Obradović kroz celu svoju političku karijeru negira osnovna ljudska prava i javno se zalaže za gaženje ljudskih prava najrazličitijih kategorija u našem društvu. Neretko je u ograničavanju ljudskih prava bio spreman i da se posluži nasiljem.

Srbija je zbog ratne politike devedesetih godina dovedena na prosjački štap, ali se Obradović ne libi da i dan-danas pozove na prekrajanje granica susednih država i glasno kaže: „O mila Boko, nevjesto Jadrana! Nema lepšeg dela Srbije od Boke Kotorske“.

Smatramo da je ideologija koju promoviše Boško Obradović omča oko vrata moderne Srbije i zato jasno kažemo da ćemo učiniti sve da te ideje nikada više ne budu dominante u našem društvu.

Nažalost, današnja Evropa je puna autoritarnih desničarskih populista kakav je Boško Obradović. Legitimizacija Dveri kao „demokratske opcije“ štetna je i politički kratkovida, jer se time relativizuje njihov duboko antidemokratski karakter i otvara prostor za prodor neofašističkih i ultrakonzervativnih ideologija i među opoziciono nastrojeno biračko telo.

Naprednjačkom autoritarizmu, ne može se suprotstavljati dverjanski, nacionalizmu i šovinizmu naprednjačkog režima ne sme biti odgovor ljotićevska ideologija Boška Obradovića. 

Zadatak svakog dobronamernog političkog aktera je da se odupre politici mržnje i ideologiji „krvi i tla“. LSV se od svog osnivanja 1990. godine bori protiv neofašističkih ideologija. „Krvave košulje“ su najpre bile košulje ljudi drugih nacionalnosti u regionu. Tek na kraju smo stigli do krvavih košulja političkih protivnika u Srbiji. Ovaj redosled ne bi smeli da zaborave svi oni koji ulaze u savez sa Dverima i Boškom Obradovićem.

Sekretarijat za informisanje  
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Saopštenja | Četvrtak, 17. 01. 2019. | Komentara: 0

Zahvaljujući pravosuđu, paljenje ambasada sve veća sramota

Paljenjem ambasada februara 2008. godine, Republici Srbiji je naneta sramota pred svetom i pred sobom. Zahvaljujući našem pravosuđu, ta sramota je tokom ovih jedanaest godina sve veća.
Saopštenja | Sreda, 16. 01. 2019. | Komentara: 0

Srbiji ne treba klečanje pred Putinom, već EU alternative

Povodom sutrašnje posete ruskog predsednika Vladimira Putina Srbiji, Liga socijaldemokrata Vojvodine pita predstavnike vladajuće Srpske napredne stranke i opozicionog Saveza za Srbiju sa koje strane ulične barikade će se naći 17. januara.
Saopštenja | Utorak, 15. 01. 2019. | Komentara: 0

Brojne nepravilnosti pred najavljene izbore za savete mesnih zajednica u opštini Šid

Odbonici Skupštine opštine Šid, na prvoj ovogodišnjoj sednici, doneli su novi Statut opštine koji je usledio nakon izmena Zakona o lokalnoj samoupravi. Bitne izmene i dopune odnose se pre svega na ovlašćenja opštine u pogledu rada mesnih zajednica, kao i imenovanja Komisije za sprovođenje izbora za članove saveta mesnih zajednica. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook