Čast nam je da nas blati ljotićevac Boško Obradović

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Utorak, 25. 12. 2018. | Komentara: 0

Čast nam je da nas blati ljotićevac Boško Obradović

Novi Sad, 25. decembar 2018 - Uzaludan je i politički besmislen posao reagovati na javne istupe Boška Obradovića o Ligi socijaldemokrata Vojvodine, ali moramo da istaknemo da je nama čast da nas blati čovek koji je celu svoju političku karijeru posvetio borbi protiv moderne i evropske Srbije.

LSV

Nikada nećemo moći da sarađujemo sa nekim ko je rekao da „postoji izvesna nepravda prema ulozi Dimitrija Ljotića, Milana Nedića i drugih Srba koji su prihvatili na sebe teret...“

Obradović kroz celu svoju političku karijeru negira osnovna ljudska prava i javno se zalaže za gaženje ljudskih prava najrazličitijih kategorija u našem društvu. Neretko je u ograničavanju ljudskih prava bio spreman i da se posluži nasiljem.

Srbija je zbog ratne politike devedesetih godina dovedena na prosjački štap, ali se Obradović ne libi da i dan-danas pozove na prekrajanje granica susednih država i glasno kaže: „O mila Boko, nevjesto Jadrana! Nema lepšeg dela Srbije od Boke Kotorske“.

Smatramo da je ideologija koju promoviše Boško Obradović omča oko vrata moderne Srbije i zato jasno kažemo da ćemo učiniti sve da te ideje nikada više ne budu dominante u našem društvu.

Nažalost, današnja Evropa je puna autoritarnih desničarskih populista kakav je Boško Obradović. Legitimizacija Dveri kao „demokratske opcije“ štetna je i politički kratkovida, jer se time relativizuje njihov duboko antidemokratski karakter i otvara prostor za prodor neofašističkih i ultrakonzervativnih ideologija i među opoziciono nastrojeno biračko telo.

Naprednjačkom autoritarizmu, ne može se suprotstavljati dverjanski, nacionalizmu i šovinizmu naprednjačkog režima ne sme biti odgovor ljotićevska ideologija Boška Obradovića. 

Zadatak svakog dobronamernog političkog aktera je da se odupre politici mržnje i ideologiji „krvi i tla“. LSV se od svog osnivanja 1990. godine bori protiv neofašističkih ideologija. „Krvave košulje“ su najpre bile košulje ljudi drugih nacionalnosti u regionu. Tek na kraju smo stigli do krvavih košulja političkih protivnika u Srbiji. Ovaj redosled ne bi smeli da zaborave svi oni koji ulaze u savez sa Dverima i Boškom Obradovićem.

Sekretarijat za informisanje  
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Izjave | Sreda, 20. 03. 2019. | Komentara: 0

Svaka kazna Karadžiću je premala

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je danas da je svaka kazna Radovanu Karadžiću premala. n je naveo i da „nažalost misli da će reakcije iz Srbije o presudi Karadžiću, odnosno reakcije aktuelne vlasti i samoproklamovane opozicije poslati jako lošu poruku iz Srbije“.
Izjave | Sreda, 20. 03. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Nisam dogovorio sa Vučićem održavanje sednice

Narodni poslanik i predsednik Lige socijaldemokratra Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da nije sa predsednicom parlamenta Majom Gojković i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dogovorio da se u Skupštini Srbije održi sednica o Predlogu zakona o finansiranju Vojvodine i rezolucije Skupštine Srbije o Vojvodine, a koje su predložili poslanici LSV. 
Govori | Sreda, 20. 03. 2019. | Komentara: 0

Vojvodina je žrtva beogradskog centralizma

Pitanje autonomije Vojvodine je suštinski pitanje demokratije u Srbiji. Nezavisna država Vojvodina ne može da postoji. Vojvodina može postojati kao politička zajednica samo u složenoj Republici Srbiji, izjavio je danas predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook