Čast nam je da nas blati ljotićevac Boško Obradović

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Utorak, 25. 12. 2018. | Komentara: 0

Čast nam je da nas blati ljotićevac Boško Obradović

Novi Sad, 25. decembar 2018 - Uzaludan je i politički besmislen posao reagovati na javne istupe Boška Obradovića o Ligi socijaldemokrata Vojvodine, ali moramo da istaknemo da je nama čast da nas blati čovek koji je celu svoju političku karijeru posvetio borbi protiv moderne i evropske Srbije.

LSV

Nikada nećemo moći da sarađujemo sa nekim ko je rekao da „postoji izvesna nepravda prema ulozi Dimitrija Ljotića, Milana Nedića i drugih Srba koji su prihvatili na sebe teret...“

Obradović kroz celu svoju političku karijeru negira osnovna ljudska prava i javno se zalaže za gaženje ljudskih prava najrazličitijih kategorija u našem društvu. Neretko je u ograničavanju ljudskih prava bio spreman i da se posluži nasiljem.

Srbija je zbog ratne politike devedesetih godina dovedena na prosjački štap, ali se Obradović ne libi da i dan-danas pozove na prekrajanje granica susednih država i glasno kaže: „O mila Boko, nevjesto Jadrana! Nema lepšeg dela Srbije od Boke Kotorske“.

Smatramo da je ideologija koju promoviše Boško Obradović omča oko vrata moderne Srbije i zato jasno kažemo da ćemo učiniti sve da te ideje nikada više ne budu dominante u našem društvu.

Nažalost, današnja Evropa je puna autoritarnih desničarskih populista kakav je Boško Obradović. Legitimizacija Dveri kao „demokratske opcije“ štetna je i politički kratkovida, jer se time relativizuje njihov duboko antidemokratski karakter i otvara prostor za prodor neofašističkih i ultrakonzervativnih ideologija i među opoziciono nastrojeno biračko telo.

Naprednjačkom autoritarizmu, ne može se suprotstavljati dverjanski, nacionalizmu i šovinizmu naprednjačkog režima ne sme biti odgovor ljotićevska ideologija Boška Obradovića. 

Zadatak svakog dobronamernog političkog aktera je da se odupre politici mržnje i ideologiji „krvi i tla“. LSV se od svog osnivanja 1990. godine bori protiv neofašističkih ideologija. „Krvave košulje“ su najpre bile košulje ljudi drugih nacionalnosti u regionu. Tek na kraju smo stigli do krvavih košulja političkih protivnika u Srbiji. Ovaj redosled ne bi smeli da zaborave svi oni koji ulaze u savez sa Dverima i Boškom Obradovićem.

Sekretarijat za informisanje  
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Događaji | Ponedeljak, 17. 06. 2019. | Komentara: 0

Članstvo u EU rešava pitanje granica na Balkanu

Na Balkanu su večni problem granice. Zato je potrebno učiniti da te granice nestanu, a to se može učiniti samo članstvom u EU - ukazao je predsednik Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak na sastanku Odbora za evropske poslove država članica Višegradske grupe, koji je održan u Bratislavi.
Iz medija | Ponedeljak, 17. 06. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Crnoj Gori vratiti imovinu otetu 1918. godine

Činjenica je da je poslije 1918. godine praktično kompletna imovina Crnogorske pravoslavne crkve postala imovina SPC. Upravo iz tog razloga, ne vratiti Crnoj Gori imovinu iz 1918. godine bila bi istorijska nepravda", kaže u razgovoru za Dnevne novine Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 17. 06. 2019. | Komentara: 0

LSV zatražio da se novi most zove Most 23. oktobra

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine podneo je inicijativu,  povodom 75 godina od oslobođenja, da se novi železničko-drumski most u Novom Sadu nazove Most 23. oktobra. Inicijativa da se novi most nazove po Danu oslobođenja Novog Sada podneta je Komisiji za nazive delova naselјenih mesta i javnih službi Skupštine grada.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook