Čavoški, Marković i Lončar nezavisni eksperti?!

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Utorak, 22. 11. 2011. | Komentara: 0

Čavoški, Marković i Lončar nezavisni eksperti?!

NOVI SAD - Poslanica i portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas da sumnja da će sutrašnja rasprava u Ustavnom sudu Srbije o oceni ustavnosti Zakona o utvrdjivanju nadležnosti Vojvodine biti nezavisna, a odluka suda merodavna i u skladu sa Ustavom Srbije, s obzirom na to ko je pozvan na raspravu.

Aleksandra Jerkov

- Sud je kao nezavisne eksperte na sutrašnju raspravu pozvao ljude koji su u svojoj prošlosti učinili sve da bilo šta što ima veze sa autonomijom Vojvodine nestane - kazala je Jerkova, navodeći da je jedan od eksperata i funkcioner Demokratske stranke Srbije i bivši ministar Zoran Lončar.

- Među nezavisnim ekspertima su i Kosta Čavoški, Ratko Marković, i ljudi koji su sve čega su se dohvatili upropastili - kazala je Jerkova.

Ona je dodala da je zabrinjavajuče da se Ustavni sud proglašava nenadležnim kad su u pitanju neonacističke i klerofašističke grupe a da agilno zakazuje sednicu o oceni ustavnosti Statuta Vojvodine i Zakona o utvrdjivanju nadležnosti.

(BILSV, 22.11.2011.)Izjave | Utorak, 20. 10. 2020. | Komentara: 0

Sintagma Srpski svet je Velika Srbija za one sa jeftinim ulaznicama

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak očekuje da bi moglo da se dogodi da Vlada Srbije biti imenovana sutra, a da se do sada čekalo da bi se „pokazalo ko je nervozniji i ko će za koga i kod koga lobirati i za šta“. 
Odbori LSV | Utorak, 20. 10. 2020. | Komentara: 0

Trifunović: Vladika Irinej ne zaslužuje Novembarsku povelju, on je promoter mržnje

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada Sandra Trifunović saopštila je da je glasala protiv odluke da bački vladika Srpske pravoslavne crkve Irinej Bulović dobije Novembarsku povelju Grada Novog Sada jer je on promoter šovinističkih i anticivilizacijskih stavova.
Odbori LSV | Ponedeljak, 19. 10. 2020. | Komentara: 0

Kolar: LSV protiv dodele Novembarske povelje Irineju Buloviću

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je danas da odbornici LSV nisu učestvovali na današnjoj sednici gradskog parlamenta jer se protive dodeli Novembarske povelje Irineju Buloviću. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook