Čavoški, Marković i Lončar nezavisni eksperti?!

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Utorak, 22. 11. 2011. | Komentara: 0

Čavoški, Marković i Lončar nezavisni eksperti?!

NOVI SAD - Poslanica i portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas da sumnja da će sutrašnja rasprava u Ustavnom sudu Srbije o oceni ustavnosti Zakona o utvrdjivanju nadležnosti Vojvodine biti nezavisna, a odluka suda merodavna i u skladu sa Ustavom Srbije, s obzirom na to ko je pozvan na raspravu.

Aleksandra Jerkov

- Sud je kao nezavisne eksperte na sutrašnju raspravu pozvao ljude koji su u svojoj prošlosti učinili sve da bilo šta što ima veze sa autonomijom Vojvodine nestane - kazala je Jerkova, navodeći da je jedan od eksperata i funkcioner Demokratske stranke Srbije i bivši ministar Zoran Lončar.

- Među nezavisnim ekspertima su i Kosta Čavoški, Ratko Marković, i ljudi koji su sve čega su se dohvatili upropastili - kazala je Jerkova.

Ona je dodala da je zabrinjavajuče da se Ustavni sud proglašava nenadležnim kad su u pitanju neonacističke i klerofašističke grupe a da agilno zakazuje sednicu o oceni ustavnosti Statuta Vojvodine i Zakona o utvrdjivanju nadležnosti.

(BILSV, 22.11.2011.)Saopštenja | Utorak, 14. 07. 2020. | Komentara: 0

LSV slavi 30 godina borbe za Vojvodinu i modernu Srbiju

Liga socijaldemokrata Vojvodine danas obeležava trideset godina od osnivanja. 
Događaji | Ponedeljak, 13. 07. 2020. | Komentara: 0

Narodni poslanici uputili zahtev za sazivanje odbora koji se bave pitanjem bezbednosti

Narodni poslanici još uvek aktuelnog XI saziva Narodne skupštine uputili su danas zahteve odborima NSRS da sazovu sednice na kojima će se razmatrati izveštaj o tome šta je prethodilo i kako je došlo do nereda i brutalnog odgovora predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova na ulicama Beograda i Novog Sada tokom protesta 7. i 8. jula 2020. godine. 
Saopštenja | Ponedeljak, 13. 07. 2020. | Komentara: 0

Čanak čestitao Đukanoviću 13. juli, Dan državnosti Crne Gore

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uputio je danas, povodom 13. jula, Dana državnosti Crne Gore telegram čestitke predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook