Čavoški, Marković i Lončar nezavisni eksperti?!

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Utorak, 22. 11. 2011. | Komentara: 0

Čavoški, Marković i Lončar nezavisni eksperti?!

NOVI SAD - Poslanica i portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas da sumnja da će sutrašnja rasprava u Ustavnom sudu Srbije o oceni ustavnosti Zakona o utvrdjivanju nadležnosti Vojvodine biti nezavisna, a odluka suda merodavna i u skladu sa Ustavom Srbije, s obzirom na to ko je pozvan na raspravu.

Aleksandra Jerkov

- Sud je kao nezavisne eksperte na sutrašnju raspravu pozvao ljude koji su u svojoj prošlosti učinili sve da bilo šta što ima veze sa autonomijom Vojvodine nestane - kazala je Jerkova, navodeći da je jedan od eksperata i funkcioner Demokratske stranke Srbije i bivši ministar Zoran Lončar.

- Među nezavisnim ekspertima su i Kosta Čavoški, Ratko Marković, i ljudi koji su sve čega su se dohvatili upropastili - kazala je Jerkova.

Ona je dodala da je zabrinjavajuče da se Ustavni sud proglašava nenadležnim kad su u pitanju neonacističke i klerofašističke grupe a da agilno zakazuje sednicu o oceni ustavnosti Statuta Vojvodine i Zakona o utvrdjivanju nadležnosti.

(BILSV, 22.11.2011.)Saopštenja | Utorak, 18. 06. 2019. | Komentara: 0

Đacima nadoknaditi stres, a ministar da podnese ostavku

Bilo bi pristojno da ministar prosvete Mladen Šarčević podnese ili, barem, ponudi svoju ostavku zbog stresa koji su danas doživeli đaci i roditelji usled odlaganja testa iz matematike.
Događaji | Ponedeljak, 17. 06. 2019. | Komentara: 0

Članstvo u EU rešava pitanje granica na Balkanu

Na Balkanu su večni problem granice. Zato je potrebno učiniti da te granice nestanu, a to se može učiniti samo članstvom u EU - ukazao je predsednik Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak na sastanku Odbora za evropske poslove država članica Višegradske grupe, koji je održan u Bratislavi.
Iz medija | Ponedeljak, 17. 06. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Crnoj Gori vratiti imovinu otetu 1918. godine

Činjenica je da je poslije 1918. godine praktično kompletna imovina Crnogorske pravoslavne crkve postala imovina SPC. Upravo iz tog razloga, ne vratiti Crnoj Gori imovinu iz 1918. godine bila bi istorijska nepravda", kaže u razgovoru za Dnevne novine Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook