Čavoški, Marković i Lončar nezavisni eksperti?!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 22. 11. 2011. | Komentara: 0

Čavoški, Marković i Lončar nezavisni eksperti?!

NOVI SAD - Poslanica i portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas da sumnja da će sutrašnja rasprava u Ustavnom sudu Srbije o oceni ustavnosti Zakona o utvrdjivanju nadležnosti Vojvodine biti nezavisna, a odluka suda merodavna i u skladu sa Ustavom Srbije, s obzirom na to ko je pozvan na raspravu.

Aleksandra Jerkov

- Sud je kao nezavisne eksperte na sutrašnju raspravu pozvao ljude koji su u svojoj prošlosti učinili sve da bilo šta što ima veze sa autonomijom Vojvodine nestane - kazala je Jerkova, navodeći da je jedan od eksperata i funkcioner Demokratske stranke Srbije i bivši ministar Zoran Lončar.

- Među nezavisnim ekspertima su i Kosta Čavoški, Ratko Marković, i ljudi koji su sve čega su se dohvatili upropastili - kazala je Jerkova.

Ona je dodala da je zabrinjavajuče da se Ustavni sud proglašava nenadležnim kad su u pitanju neonacističke i klerofašističke grupe a da agilno zakazuje sednicu o oceni ustavnosti Statuta Vojvodine i Zakona o utvrdjivanju nadležnosti.

(BILSV, 22.11.2011.)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook