Čavoški, Marković i Lončar nezavisni eksperti?!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 22. 11. 2011. | Komentara: 0

Čavoški, Marković i Lončar nezavisni eksperti?!

NOVI SAD - Poslanica i portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas da sumnja da će sutrašnja rasprava u Ustavnom sudu Srbije o oceni ustavnosti Zakona o utvrdjivanju nadležnosti Vojvodine biti nezavisna, a odluka suda merodavna i u skladu sa Ustavom Srbije, s obzirom na to ko je pozvan na raspravu.

Aleksandra Jerkov

- Sud je kao nezavisne eksperte na sutrašnju raspravu pozvao ljude koji su u svojoj prošlosti učinili sve da bilo šta što ima veze sa autonomijom Vojvodine nestane - kazala je Jerkova, navodeći da je jedan od eksperata i funkcioner Demokratske stranke Srbije i bivši ministar Zoran Lončar.

- Među nezavisnim ekspertima su i Kosta Čavoški, Ratko Marković, i ljudi koji su sve čega su se dohvatili upropastili - kazala je Jerkova.

Ona je dodala da je zabrinjavajuče da se Ustavni sud proglašava nenadležnim kad su u pitanju neonacističke i klerofašističke grupe a da agilno zakazuje sednicu o oceni ustavnosti Statuta Vojvodine i Zakona o utvrdjivanju nadležnosti.

(BILSV, 22.11.2011.)



Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook