Čekićanje fabrike vode

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 29. 10. 2019. | Komentara: 0

Čekićanje fabrike vode

ZRENJANIN – Aktivisti Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin poklonili su predstavnicima naprednjačke vlasti i investitora izvršioca usluge prečišćavanja vode u Zrenjaninu, čekić i paket vode.

LSV

Povod  za ovu akciju je izjava predstavnika investitora od 26. juna u kojoj je rekao da će, ukoliko do polovine oktobra ne bude obezbeđena isporuka zdrave pijaće vode, čekićem razbiti postrojenje. Tom prilikom predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić je obećala da će Zrenjaninci vodu dobiti do 10. jula, ali se to nije dogodilo.

- Na ovaj način želimo da pomognemo da se bar jednom održi reč data građanima Zrenjanina. Ova izjava jasno oslikava situaciju u vezi sa obezbeđivanjem zdrave pijaće vode građanima - predstavnici neodgovorne i nesposobne vlasti i investitora već godinama obećavaju u prazno i do te mere su bahati da daju i izjave poput premijerkine da je situacija u vezi sa vodosnabdevanjem „suluda“ i ove o razbijanju fabrike čekićem – navedeno je u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

Zrenjaninski ligaši su predložili da čekićem koji su im poklonili ili poprave postojeće postrojenje ili, ako su toliko zaglibili u nerešive probleme, održe reč datu u junu, razbiju postrojenje i krenu priču od početka ukoliko je to jedini način da Zrenjaninci i Zrenjaninke konačno dobiju zdravu pijaću vodu. Pored čekića obezbedili su im i flaširanu vodu da se okrepe dok budu čekićali fabriku vode koja građanima ne isporučuje zdravu pijaću vodu.

- Podsećamo, rokovi za izgradnju fabrike vode, koje je naprednjačka vlast objavljivala, probijani su nebrojeno dugi niz godina. Naime, 2014. godine naprednjačka vlast poništava ugovor sa nemačkom firmom „VTE Vasertehnik“ i potpisuje drugi, za prečišćavanje vode za piće, sa privatnom kompanijom „Grupo Zilio“. Iako je ugovorom predviđeno da sve troškove održavanja snosi privatni vlasnik, neodgovorna vlast izdvojila je oko sto miliona dinara građana Zrenjanina samo u poslednjih godinu dana. U međuvremenu je promenjena i vlasnička struktura u firmi investitora, pa je sad sve maglovito i oko toga ko ustvari gradi postrojenje. Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća da i dalje ostaju otvorena pitanja kada će građani Zrenjanina dobiti zdravu pijaću vodu i koliko će građane Zrenjanina koštati voda i poziva predstavnike vlasti i investitora da, umesto što daju teatralne izjave, daju odgovor na ova pitanja – zaključeno je u saopštenjuu GrO LSV Zrenjanin

(SzILSV, 29.10.2019)




Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook